luni, 4 decembrie, 2023

De ce injecția cu Moldamin doare atât de tare

Multor persoane le este frică de injecția cu Moldamin care doare teribil de mult. Pe cât de bun este medicamentul, pe atât de mare este teamă de te înțepa cu acesta.

Frica de vaccinuri care pot da reacții adverse și de înțepături este destul de comună în rândul românilor, și nu numai. Zilnic sunt persoane care leșină în momentul în care fac analize medicale. Totuși, o mare parte dintre aceștia nici nu vor să audă de Moldamin.

De ce doare atât de tare injecția cu Moldamin

Moldaminul este un antibiotic puternic venit sub formă de injecție care îți poate rezolva anumite probleme de sănătate. Acesta este folosit în special în combaterea infecțiilor cum ar fi cele respiratorii, sau ale pielii, dar și în cazul amigdalitei, sifilisului sau a altor forme de reumatism. Randamentul medicamentului este unul destul de ridicat, lucru care duce automat și la o recomandare din partea medicilor care văd că pacientul lor se situează într-unul dintre cazurile amintite mai sus.

Totuși, chiar dacă te ajută pe ideea de vindecare, injecția cu Moldamin cauzează dureri mari persoanelor care sunt supuse unui astfel de tratament. Pentru că este un medicament foarte puternic, acesta se administrează sub formă de injecție intramusculară, iar efectul său este rapid și eficient. Dacă cei care citesc articolul nu știu de ce Moldaminul doare atât de tare, atunci vă vom explica în rândurile care urmează.

Primul motiv ar fi acul care este folosit pentru administrarea injecției. ”Unealta ” este una mai groasă pentru că aceasta trebuie să străpungă mușchiul. Un al doilea motiv este cel în care medicamentul, din cauza spațiului mic dintre fibrele musculare, pune presiune pe acestea. Lucru care cauzează o durere destul de mare. Un al treilea motiv este că medicamentul are o cantitate mai mare comparativ cu alte injecții, iar acest lucru duce la mai mult fluid care presează fibrele musculare.

Moldamin conține cristale mici

Pe de altă parte, lichidul conține numeroase cristale mici pe care personalul care face injecția încearcă să le spargă în momentul în care agită sticluța în care se află medicamentul. Totuși, probabilitatea ca aceste cristale să fie sparte în totalitate este una mică, iar cele care rămân nedizolvate ajung să rănească mușchiul.

Injecția se face, de regulă, timp de 10 secunde, injectând moldaminul treptat, pentru evitarea unei presiuni asupra mușchiului într-un timp foarte scurt, astfel încât durerea să fie mai mică. La final vă sfătuim să respectați recomandările medicilor care vă sfătuiesc să faceți o asemenea injecție. Cu toate că poate fi dureroasă, faptul că viața dumneavoastră va fi mult mai bună decât înainte de injecție poate cântări superior mai mult decât câteva minute de durere.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite