Descoperire terifiantă într-un cimitir evanghelic din România! Preot: „Ce oameni fără frică de Dumnezeu ar putea face așa ceva!”

Descoperire terifiantă într-un cimitir evanghelic din România! Peste 40 de pietre funerare au fost distruse în cimitirul evanghelic din comuna sibiană Slimnic. Mormintele aparțin celor din comunitatea slimnicenilor din Germania, marea majoritate a urmașilor fiind emigrați. Reparațiile sunt costisitoare, iar cei câțiva sași din localitate nu le pot face pe cont propriu. Polițiștii încercă acum să afle cine sunt cei care au profanat mormintele.

Descoperire terifiantă într-un cimitir evanghelic din România: Peste 40 de pietre funerare au fost distruse

Peste 40 de pietre funerare au fost distruse în cimitirul evanghelic din Slimnic. Reparațiile sunt destul de costisitoare, iar sașii din localitate nu le pot face pe cont propriu. Poliția a deschis o anchetă.

Imaginea dezolantă a fost descoperită de unul dintre ultimii sași din Slimnic. Nu se știe exact dacă distrugerile au fost făcute într-o singură zi sau într-un timp mai îndelungat. Reprezentanții Bisericii Evanghelice vor încerca, împreună cu membrii comunității din Germania, să strângă fonduri pentru reparații. O singură piatră funerară costă cel puțin 500 de euro.

„Doar în această parte de cimitir peste 10 lespezi au fost răsturnate. Dacă ne rotim privirea, descoperim alte câteva zeci. Aici e una care văd că s-au străduit într-adevăr și au reușit să o distrugă. Multe pietre funerare au fost nu numai mutate, ci efectiv răsturnate, parțial s-au distrus prin cădere, suntem indignați. Sunt cei din comunitatea slimnicenilor din Germania, cei emigrați, sunt profund indignați și nu pot pricepe ce oameni fără frică de Dumnezeu ar putea face așa ceva”, a menționat Klaus Martin Untch, preot evanghelic.

Ce riscă persoanele care au profanat mormintele

Ștefan Bichler, purtătorul de cuvânt Biserica Evanghelică C. A. din România susține că nu ar fie vorba de o chestie care să fie din ură, de obicei fiind vorba de tineri sau copii neînțelepți care fac așa ceva în timpul lor liber.

„Chiar dacă au fost copii, este destul de trist”, a menționat Ștefan Bichler.

În acest caz, polițiștii sibieni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte.

„Din primele cercetări efectuate, polițiștii au identificat 41 de pietre funerare vandalizate fie prin mutare, fie prin spargere, fără a putea fi precizată perioada în care faptele ar fi avut loc. S-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte. Dacă vor fi identificați, autorii riscă până la doi ani de închisoare”, a declarat Elena Walter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

La începutul anilor ’90, în Slimnic locuiau peste 2.000 de sași, însă acum au rămas doar 10. În fiecare vară, cei plecați în Germania revin în satul de baștină și, cu un efort comun, întrețin cetatea fortificată, biserica evanghelică și cimitirul de pe deal, unde sunt aproape 400 de locuri de veci.

După descoperirea terifiantă din cimitirul evanghelic din comuna sibiană Slimnic, reprezentanții Bisericii Evanghelice au anunțat că vor încerca, împreună cu membrii comunității din Germania, să strângă fondurile necesare pentru reparații.

Pe aceeași temă

Cele mai citite