vineri, 29 martie, 2024

Situație incredibilă la Vaslui: Copiii învață în prăznicarul din cimitir! Părinții au protestat când s-a decis mutarea elevilor

O situație ce pare desprinsă din filme se petrece în localitatea vasluaină Cursești Deal. Copiii învață în prăznicarul din cimitir, iar părinții au protestat după ce reprezentanții DSP Vaslui au decis că elevii ar trebui să fie mutați la o școală dintr-o localitate învecinată. Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, s-a arătat de partea părinților și solicitat o derogare de la decizia DSP Vaslui. Acesta a spus că prăznicarul arată mia bine decât multe școli din mediul rural și că elevii pot rămâne să învețe în continuare în spațiul pus la dispoziție de biserică.

Copiii învață în prăznicarul din cimitir, iar părinții nu vor să-i mute la școala din localitatea vecină!

În condițiile în care Școala din Cursești Deal se află în proces de reabilitare, cei 22 de elevi din clasele 0 – IV şi alţi 8 copii de grădiniță învață de la începutul anului școlar în locul unde în timpul week-end-ului au loc praznicele bisericești și care în timpul săptămânii este pus la dispoziția școlii.

Scandalul legat de locul unde învață copiii de la Școala din Cursești Deal s-a iscat după ce reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au fost în control la prăznicarul bisericii. Inspectorii DSP Vaslui au considerat că spațiul este impropriu derulării actului de învățământ. Mai mult, conducerea școlii a fost amendată cu suma de 3.000 de lei și s-a dispus mutarea copiilor la o şcoală dintr-o altă localitate vecină.

Directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a precizat că deciziile luate de inspectorii Direcției au fost luate conform reglementărilor în vigoare şi că în această situație s-a ajuns și din cauza lipsei de comunicare cu autoritățile locale din comuna Pungești.

Șefa DSP Vaslui a cerut conducerii școlii și primăriei din Pungești să ia o serie de măsuri pentru asigurarea unor condiții minime de igienă în prăznicarul bisericii din Cursești Deal pentru ca elevii să nu fie obligați să facă naveta la școala din localitatea vecină. Solicitările venite de la DSP Vaslui vizau cumpărarea de lavoare portabile sau amplasarea unor covoare cu dezinfectant la intrarea în clădire.

Prefectul a cerut o derogare de la decizia DSP Vaslui

Măsura luată de DSP Vaslui i-a deranjat pe părinții copiilor, aceștia nefiind de acord cu naveta zilnică a micuților, în condițiile în care lucrările la școală nu ar trebui să mai dureze foarte mult. În plus, părinții s-au plâns prefectului județului Vaslui de faptul că nu au posibilitatea să-i ducă și să-i aducă pe elevi de la școală.

După discuțiile purtate cu elevii copiilor, prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a solicitat o derogare de la decizia DSP Vaslui pentru ca elevii să poată învăţa în continuare în prăznicarul bisericii din Cursești Deal. Prefectul a precizat că DSP Vaslui ar trebui să ia deciziile ținând cont și de anumite particularități și să nu dea dovadă de exces de zel.

„Când a fost nevoie de relocare s-au găsit soluții şi nu întotdeauna s-au întrunit toate condițiile. Sper să găsim o soluție să lăsăm copiii să învețe acolo măcar două luni. Trebuie să acceptăm că nu există o procedură care să ne indice exact pașii pe care trebuie să îi urmăm. E foarte bine ce fac inspectorii DSP, dar trebuie să înțelegem și alt aspect. Primăria când face o școală într-o localitate, nu mai face încă una de back-up în care să învețe temporar copiii”, a declarat la Pungești prefectul Daniel Onofrei, în legătură cu situația în care copiii învață în prăznicarul din cimitirul bisericii din Cursești Deal.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite