joi, 23 mai, 2024

Dr. Maricel Burlacu, despre suplimentele pentru întărirea sistemului imunitar la copii: „Este foarte mult comerț” – VIDEO

În emisiunea BZI LIVE, dr. Maricel Burlacu, medic primar pediatru la Secția III Pediatrie a Spitalului de Copii Sfânta Maria din Iași, a vorbit despre suplimentele pentru întărirea sistemului imunitar la copii. Iată ce părere are medicul despre aceste suplimente, menite să-i ajute pe cei mici să nu mai răcească atât de des și să fie feriți de boli.

Suplimentele alimentare, cunoscute și sub denumirea de suplimente nutritive, reprezintă preparate alcătuite din micro sau macronutrienți și alte substanțe comestibile, destinate a fi administrate în diferite cantități. Acestea pot avea atât formă de tablete și capsule, cât și de drajeuri, pulberi sau lichide. Scopul suplimentelor alimentare este de a conferi persoanei nutrienții necesari, pentru o viață sănătoasă și plină de energie. Cu toate acestea, deși sunt prezentate ca fiind indispensabile vieții, medicii consideră că, în spatele acestora, există foarte mult comerț, iar un stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată, multă mișcare și suficientă odihnă, este mult mai eficient.

Dr. Maricel Burlacu, despre suplimentele pentru întărirea sistemului imunitar la copii: „Se câștigă mulți bani din dorința oamenilor de a-și pune copiii la adăpost”

Medicul pediatru Maricel Burlacu nu este de acord cu administrarea suplimentelor alimentare copiilor, deoarece există foarte mult comerț în spatele acestora și se câștigă mulți bani din dorința oamenilor de a-i proteja pe cei mici. Acesta susține că organismul uman este construit după regula perfecțiunii, în sensul că se poate trăi cu un singur ochi, dacă unul este bolnav sau cu o singură ureche, dacă cealaltă este bolnavă. Mai mult, se poate trăi și cu o porțiune lipsă de intestin, deoarece este suficient de lung cât să permită o desfășurare normală a vieții.

„Este foarte mult comerț și se câștigă mulți bani din dorința oamenilor de a-și pune copiii la adăpost și de a folosi medicamente sau înlocuitori de medicamente care să genereze o protecție înaltă față de agresiunile virale sau bacteriene. Ideea este că organismul uman este construit după regula perfecțiunii și după regula suplimentului. Avem doi ochi, pierdem unul, îl avem pe celălalt, două urechi și așa mai departe, intestinul este destul de lung, dacă suferim o intervenție chirurgicală se extrage o porțiune din intestin, nu este niciun fel de dramă sau e o dramă minoră.” , a declarat medicul Maricel Burlacu, pentru BZI LIVE.

Dr. Maricel Burlacu: „Organismul este proiectat de mama natură după metoda perfecțiunii”

Potrivit medicului Maricel Burlacu, organismul are suficiente măsuri de protecție, cât să reziste fără administrarea suplimentelor alimentare, dar cu mai multe condiții. Printre acestea se numără condiția potrivit căreia copilul respectiv trebuie să fie alimentat corespunzător, în funcție de princiile alimentare existente, acel copil trebuie să facă sport, să aibă o bună igienă, în sensul că trebuie să facă duș zilnic și să trăiască într-o locuință curată și să frecventeze o colectivitate cu cât mai puțini copii. Dacă, de exemplu, copilul este dus într-o grupă de 40 de copii, riscul de a se îmbolnăvi este mai crescut, decât dacă ar fi dus într-un grup de 15 copii.

Așadar, suplimentele pentru întărirea sistemului imunitar nu sunt necesare, dacă respectivul copil trăiește sănătos, înconjurat de alimente pline de nutrienți, sport și odihnă suficientă.

„Deci organismul este proiectat de mama natură după metoda perfecțiunii și el are suficiente măsuri de protecție, cu condiția ca să fie copilul respectiv alimentat așa cum trebuiește, cu toate principiile alimentare, copilul respectiv să facă sport, dacă s-ar putea, copilul respectiv să aibă o bună igienă cu, ideal, duș zilnic, să aibă o locuință salubră și nu cu mucegaiuri sau exces de umezeală, să aibă o îmbrăcăminte comodă și călduroasă, să frecventeze o colectivitate cu mai puțini copii. Una este să îți duci copilul într-o grupă, să zicem, de 15 copii și alta este într-o grupă de 40 de copii.

Și toate acestea, dacă am putea să le nuanțăm, ar genera o oarecare protecție. Însă, a administra preventiv un anume remediu, nu s-a dovedit a fi eficient și nici util, doar, de regulă, sunt soluții pentru ca cineva să câștige bani.”, a adăugat medicul Maricel Burlacu, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite