marți, 28 mai, 2024

Senzație de nisip în ochi. Tratament naturist pentru ameliorarea uscăciunii globului ocular

Persoanele care petrec mult timp la calculator se plâng de senzație de nisip în ochi fiind în căutare de tratament naturist.  Senzația de nisip în ochi apare atunci când membrana mucoasă subțire care acoperă ochiul este iritată. Acest lucru duce la formarea unui strat gros de țesut care este denumit „nisip”. Acest lucru modifică calitatea și cantitatea de lichid lacrimal.

Edemul și iritarea au ca rezultat plânsul puternic și blefarospasmul, incapacitatea de a deschide ochiul din cauza durerii. Senzația de nisip poate persista timp de o zi sau mai mult după îndepărtarea resturilor. Mucoasa ochiului se usucă mai repede decât lacrimile care curg prin ea. Această afecțiune apare cel mai adesea din cauza aerului condiționat uscat, a muncii prelungite la calculator, învățatului și a purtării unor lentile de contact nepotrivite. Uneori, lichidul lacrimal însuși se îngroașă sau este produs în cantități mai mici din cauza utilizării anumitor medicamente sau picături, a tulburărilor autoimune, de vârstă sau hormonale, sau a lipsei de somn.

Senzație de nisip în ochi. Tratament naturist recomandat de specialiști

Este bine să cunoști faptul că ochii devin și mai sensibili la schimbările de temperatură, la vânt și la alți factori externi. Sindromul de ochi uscat poate fi însoțit de o înrăutățire a vederii și de oboseală rapidă, stări de amețeală și slăbiciune, care progresează în lipsa unui tratament în timp util. Pacienții care poartă lentile de contact raportează disconfort atât în timp ce le poartă, cât și după ce le îndepărtează.

Dacă luăm în considerare eliminarea simptomelor bolii prin remedii populare, cea mai bună modalitate este utilizarea sulfatului de sodiu, care este un agent complet inofensiv pentru eliminarea inflamației. Astfel, în zona ochilor se poate aplica o compresă încălzitoare cu o infuzie de plante pentru a calma inflamația.

În ceea ce privește varietatea de plante medicinale potrivite în acest scop, în cele mai multe cazuri, fitoterapeuții folosesc mușețelul, calendula, salvia sau cel mai comun ceai negru. Ochii uscați, pot fi tratați cu remedii folclorice, mai exact folosind bai speciale cu decoctări medicinale.

Pentru a ameliora deranjul ochii trebuie coborâți în acest recipient pentru a permite lichidului să se infiltreze în ei. Decoctul trebuie încălzit înainte de tratament, dar temperatura lichidului trebuie controlată pentru a nu se produce o arsură termică.

Când vizita la oftalmolog este obligatorie? Cum să identifici o boală periculoasă?

Pentru a distinge conjunctivita de alte boli, trebuie să luminezi cu o lanternă mică în ochiul care este sănătos, acoperind ochiul afectat. Dacă simțiți durere în ochiul afectat, atunci afecțiunea este gravă și trebuie să vizitați un oftalmolog cât mai curând posibil.

Dacă simțiți adesea nisip în ochi, este recomandabil să cumpărați un produs special de la farmacie, care este un înlocuitor artificial al lacrimilor. Este bine să știți că nu trebuie să vă frecați ochii. Mai ales dacă aveți lentile. Motivul este că frecarea poate introduce o infecție în ochi, iar lentila va oferi un teren de reproducere perfect pentru bacterii.

Dacă petreceți mult timp la volan și simțiți o senzație de nisip în ochi este indicat să aplicați un tratament naturist. De asemenea, merită să aveți grijă să cumpărați ochelari speciali antireflex pentru șoferi. Ochelarii de protecție vă permit să evitați strălucirea geamurilor, luminile mașinilor sau alți factori neprevăzuți. De asemenea, merită să vă feriți cât mai mult posibil ochii de lumina artificială sau solară foarte puternică.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite