joi, 23 mai, 2024

O fetiță a rămas fără un ochi din cauza unei forme rare de cancer! Medicii i-au spus inițial mamei că bebelușul are o eczemă

O fetiță a rămas fără un ochi din cauza unei forme rare de cancer. Mama micuței a rămas devastată după ce fetiței ei a trebuit să-i fie extirpat un ochi. Micuța a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer, deși medicii i-au spus inițial că este o eczemă.

O fetiță a rămas fără un ochi din cauza unei forme rare de cancer

Katherine O’Neill, din Winsford, Cheshire, în vârstă de 42 de ani, a observat că fiica ei Amelia își freca ochiul stâng după ce s-a născut, dar i s-a spus că nu are motive să-și facă griji. Când fetița a împlinit șase luni, bunica ei a observat că ochiul părea „mort” în timpul cinei și familia și-a sunat medicul de familie în dimineața următoare.

Temându-se de ce e mai rău, femeii i s-a spus că Amelia ar putea avea o cataractă sau retinoblastom, un cancer ocular rar. O săptămână mai târziu, la Spitalul de Copii din Manchester, micuța a fost diagnosticată cu o tumoare de grad E la ochiul stâng.

„Prima dată am fost sfătuită de către vizitatorul de sănătate să îi pun lapte matern pe ochi. A fost o roșeață vizibilă pe pleoapă, dar ochiul părea normal. Am fost informată că roșeața ar putea fi o eczemă. „Când Amelia a fost diagnosticată cu cancer, am fost devastată. Nu mi-am sunat familia pentru că încă nu puteam spune ce se întâmplă”, a povestit Katherine O’Neill.

Totul s-a întâmplat în martie 2021, când bunica Ameliei a observat că ceva nu era în regulă cu privirea nepoatei sale și s-a luat decizia de a suna medicul de familie.

„Amelia era în scaunul înalt când mama a spus: «Ce e în neregulă cu ochiul Ameliei?». Nu observasem nimic la ochiul propriu-zis până acum, dar sub reflectoarele din bucătărie, puteai vedea că nu este în regulă. Am sunat medicul de familie a doua zi dimineață și ne-a programat în ziua aceea. Medicul de familie a examinat ochiul și mi-a spus repede că ar putea fi fie o cataractă, fie un cancer foarte rar numit retinoblastom. “, rememorează Katherine.

Femeia susține că nu putea să aștepte două săptămâni pentru a vedea ce se întâmplă, așa că a contactat un medic oftalmolog. Acesta a sfătuit-o să meargă la un spital local pentru a grăbi lucrurile.

Katherine O’Neill: „Amelia este o adevărată luptătoare“

După ce a fost diagnosticată, Amelia a avut șase ședințe de chimioterapie între martie și august 2021. Tumora s-a micșorat, dar cancerul a început să crească din nou, ceea ce a însemnat că Amelia avea nevoie de patru injecții de chimioterapie în ochi. Din această cauză, Katherine a luat decizia sfâșietoare de a îndepărta ochiul fiicei sale într-o operație de trei ore.

„Am dormit în pat lângă ea, în timpul chimioterapiei. A fost conectată cu fire și a fost îngrozitor să privești ce i se întâmplă. A doua zi dimineața, părea foarte palidă și de îndată ce s-a trezit, a vărsat. Am luat decizia apoi să-i îndepărtat ochiul Ameliei”, a spus mama.

Ochiul stâng al Ameliei a fost extirpat pe 8 decembrie 2021. Acum, micuța are un ochi protetic și se descurcă „fantastic”, după cum spune mama micuței.

„Este o superstar. Are o personalitate puternică, de luptătoare. Este mereu dornică să încerce lucruri noi și să-și facă prieteni noi. Iubește Peppa Pig, să meargă în parc și să ajute în bucătărie”, a adăugat mama Ameliei.

Potrivit Childhood Eye Cancer Trust (CHECT), semnele tipice ale retinoblastomului includ o strălucire albă care poate apărea doar în anumite lumini. O fetiță a rămas fără un ochi din cauza unei forme rare de cancer, retinoblastomul fiind foarte rar întâlnit la copii.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.