sâmbătă, 2 martie, 2024

Elena Udrea a vrut să scape de închisoare! Ce au decis judecătorii

Elena Udrea a vrut să scape de închisoare. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins contestația de executare în Dosarul „Gala Bute“, astfel că aceasta este rămâne să-și execute pedeapsa privativă de libertate și este obligată să plătească suma de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În același dosar a fost condamnat și Rudel Obreja, fostul șef al Federației Române de Box, care s-a stins din viață în urmă cu câteva zile.

Elena Udrea a vrut să scape de închisoare: Magistrații i-au respins contestația de executare

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins luni, 20 martie 2023, contestația de executare în Dosarul „Gala Bute“.

„CCJ în dosarul nr 2433/1/2022 respinge contestația Elenei Udrea, care rămâne în pușcărie.

Detalii soluție: d.p.23/ Respinge, ca nefondată, contestația formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinței nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, în dosarul nr. 1201/1/2022.“, se arată în minuta instanței.

În plus, magistrații o obligă pe Elena Udrea la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, în timp ce a onorariului parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului.

La ieșirea din sala de judecată, avocata Elenei Udrea a spus că a depus cerere de recuzare pentru două judecătoare din complet deoarece acestea au fost și în completul de judecată care s-a pronunțat asupra contestației în anulare.

„Cele 2 doamne judecător fuseseră și în completul care judecase contestația în anulare. Având în vedere că în contestația în anulare deja se dezbătuse chestiunea deciziei CCR pe completele de 5 judecători și în această contestație la executare readucem în discuție această chestiune nu puteau să participe la judecată”, a spus avocata Elenei Udrea.

Elena Udrea a venit îmbrăcată în doliu

La sediul ÎCCJ, a fost prezentă luni, 20 martie 2023, și Elena Udrea.

„Fiind ultimul termen de judecată și ultima cale de atac, cred că a considerat să fie prezentă fizic, pentru a aduce ÎCCJ mai multe aspecte pe care nu le putea aduce prin videoconferință”, a explicat avocata fostului ministru.

Elena Udrea a venit la ÎCCJ îmbrăcată în negru. Întrebată dacă poartă doliu pentru Rudel Obreja, avocata a răspuns: „Bineînțeles”.

Elena Udrea se află în închisoare în Penitenciarul Târgșor, unde execută o pedeapsă de 6 ani în Dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru a fost condamnat definitivă în iunie 2018 şi confirmată patru ani mai târziu, în aprilie 2022, prin respingerea unei contestații în anulare. Elena Udrea a ajuns la închisoare în data de 16 iunie 2022, după ce a fugit mai întâi în Costa Rica, apoi în Bulgaria.

În același dosar, a fost condamnat și Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, care s-a stins din viață în urmă cu câteva zile. După moartea lui Rudel Obreja, Elena Udrea, a avut mai multe comentarii cu privire la justiția din România, dar și a administrației penitenciarelor, considerându-le vinovate pentru moartea fostului sportiv.

Acum, Elena Udrea a vrut să scape de închisoare, însă magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins contestația de executare în Dosarul „Gala Bute“, astfel că aceasta este rămâne să-și execute pedeapsa privativă de libertate.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite