miercuri, 29 mai, 2024

Elena Udrea, atac dur la adresa Laurei Codruța Kovesi: „Am documentele și le voi face publice!“

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea a lansat un atac dur la adresa Laurei Codruța Kovesi, într-un interviu acordat la un an după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, atac dur la adresa Laurei Codruța Kovesi: „Faptele s-au prescris și pot vorbi!“

Elena Udrea a vorbit despre modul în care a fost construit dosarul ei de către DNA, la comanda Laurei Codruța Kovesi. Fostul ministru susține că deține documente și înregistrări care atestă faptul că a fost vorba despre un dosar orchestrat de către fosta șefă de la DNA.

„Cu cazurile mari, cu care se lăuda doamna Laura Codruța Kovesi, ce s-a întâmplat? Erau cazuri de corupție cu care nu s-a mai întâmplat nimic. Mulți oameni de afaceri și oameni de presă, care sunt curați și apar la televizor și vorbesc despre anticorupție, au fost implicați. În afară de Dorin Cocoș, în cazul Microsoft, a mai fost găsit cineva vinovat? S-a prescris pentru toată lumea… Banii s-au împărțit între cei implicați. Mulți generali au fost implicați în dosarul EADS. Era un contract gestionat de Ministerul de Interne. Am documente și probele le-a avut și DNA-ul legat de persoanele implicate, dar nu i-a interesat. Am documentele și le voi face publice“, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea in Parlament
Elena Udrea a vorbit despre modul în care a fost construit dosarul ei de către DNA, la comanda Laurei Codruța Kovesi

Fostul ministru a vorbit și despre importanța și implicarea Grupului de la Cluj, din care ar fi făcut parte Florian Coldea, Ioan Rus, Vasile Dancu și Sorin Grindeanu.

„Justiția era condusă de Grupul de la Cluj, din care făcea parte Florian Coldea, Nelu Varga, Vasile Dancu și actualul ministru Sorin Grindeanu. Doamna Kovesi a dorit a avut ca obiectiv arestarea mea. Interesul Grupulu ide la Cluj era ca eu să fiu arestată pentru ca ei să preia afacerea. Grupul de la Cluj, prin doamna Kovesi, controla justiția. O decizie a CCR a fost încălcată la presiunea doamnei Kovesi. Am dovezi că Laura Codruța Kovesi a pus presiuni să se încalce decizia CCR“, menționează Elena Udrea.

colaj foto Elena Udrea si Laura Cosdruta Kovesi
Fostul ministrul al Dezvoltării a explicat că gestul ei de a duce degetul la nas a fost preluat de la Celine Dion

Care a fost semnificația gestului cu degetul la nas

În anul 2015, Elena Udrea a făcut un gest care a stârnit multiple reacții în presă și în lumea politică din România. În timpul ședinței în care deputații au votat ca DNA să poată începe urmărirea penală și arestarea acesteia, Elena Udrea și-a pus degetul la nas.

Gestul controversat al Elenei Udrea a fost asociat atunci cu cel din filmele cu mafioți, unde atingerea nasului însemna că acea persoană va păstra tăcerea sau că există un acord secret.

Fostul ministrul al Dezvoltării a explicat că gestul ei a fost preluat de la Celine Dion și însemna că este în siguranță.

„Gestul pe care l-am aflat de la fostul meu prieten, de la momentul acela, reprezenta de fapt gestul pe care îl făcea Celin Dion cu soțul ei. Asta a însemnat că eu sunt în siguranță în prezența lui. A fost și un semnal prin care le-am spus celor care au vrut să mă trimită la pușcărie, un gest de atenționare. A fost și un fel de «știu totul despre voi». Ce am și făcut mai departe, i-am denunțat, am vorbit despre ei”, a fost explicația dată de Elena Udrea, care atac dur la adresa Laurei Codruța Kovesi.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite