sâmbătă, 19 aprilie, 2025

Făină de greiere, de vânzare în România. Cât costă?

În România se găseşte de vânzare făină de greiere. Compania care o comercializează este una care este specializată în vânzare de produse BIO. Interesant este faptul că prețul nu este tocmai accesibil oamenilor obișnuiți.

Totuși, dacă sunteți adeptul produselor clasice vă putem recomanda cea mai simplă rețetă de pâine de casă. O rețetă la îndemâna tuturor și care vă poate aduce aminte de gustul copilăriei.

Făină de greiere de vânzare în România

Făina de greiere este nouă modă în Occident și a ajuns să se comercializeze și în unele magazine din România. Prețul este piperat și nu este accesibil tuturor. Conform datelor existente, făina se produce din greierii mari care nu au aripi și este uşor de digerat pentru că nu au incă format de exoschelet. Făina are multe proteine, susțin specialiștii și are o mică aromă de nucă. Făina nu conține aditivi, conservanți sau chimicale, iar insectele nu prezintă risc la bacterii.

Datele nutritive ale făinii nu sunt deloc de neglijat pentru că au proteine ca și carnea de vită dar și omega3 și omega-6 mai mult chiar decât carnea de somon. Specialiștii ne mai explică faptul că datorită geneticii diferite dintre oameni și greieri nu există niciun risc de a contacta vreo boală de la insecte. Așadar, nu putem să ne infectăm cu COVID-19, gripă porcină sau boala vacii nebune. Obținerea făinii de greier se face respectând unele standarde sanitare. Concret, înainte de uscare, greierii sunt spălați, tratați termic și uscați lent pentru a maximiza toate beneficiile.

Cât costă făina de greiere

Au început să apară numeroase rețete cu făină de greiere, iar bucătarii explică faptul că făina se poate adăuga în rețetele clasice, alături de făina clasică, pentru a obține un plus de proteine.

”Pudra proteică ​​​​de greieri se poate adăuga la orice reţetă pentru un plus de proteine, vitamina B12 și fier. Poți încerca cu: smoothie-uri, clătite, fursecuri, brioșe, nachos, pâine, omlete, supe, biscuiți, budinci etc”, scrie comerciantul, al cărui sediu este în Baia Mare.

Revenind la costuri, acestea nu sunt deloc unele care vă pot atrage. Conform comercianților, 100 de grame de făină de greiere costă aproximativ 96 de lei, adică aproximativ 960 de lei per kilogram. Legate de controversele din spatele acestui produs, vă aducem aminte faptul că Petre Daea, ministrul Agriculturii le-a arătat oamenilor faptul că ar trebui să se bazeze pe consumul produselor tradiționale. Concret, ministrul le-a transmis cetățenilor să consume sarmale, cârnați sau ouă de găină:

”Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiţi acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceţi un asemenea efort”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

În altă ordine de idei, Comisia Europeană a emis mai multe recomandări referitoare la ceea ce ar putea să mănânce cetățenii. Aici facem referire la lăcuste, sau chiar gândaci de bălegar. Ministrul Daea nu este de acord cu recomandările Comisiei Europene spunând că sunt împotriva firii umane. Așadar, fie că vorbim despre făină de greier sau alte ”preparate” exotice, românii sunt destul de reticienți în consumarea acestora. Și de ce să nu fie atunci când prețul acestora este și unul extrem de piperat.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite