miercuri, 24 iulie, 2024

Incredibil ce i s-a întâmplat unui bărbat care a mâncat o caracatiță vie

Un bărbat s-a stins din viață după ce a încercat să consume o caracatiță vie, considerată a fi una dintre cele mai periculoase delicatese din lume. Victima, un bărbat de 82 de ani din Coreea de Sud, a decedat după ce a mâncat o bucată din caracatița vie, care încă se mișca.

Delicatesa, cunoscută sub numele de „San-Nakji”, este populară în Coreea de Sud. Bărbatul a suferit un stop cardiac în timp ce se sufoca cu bucata de caracatiță. Medicii au fost chemați de urgență la locul incidentului și au încercat să-l resusciteze, dar, din păcate, nu au reușit. Bărbatul a fost declarat decedat la spital.

Bărbatul s-a stins din viață după ce a consumat o caracatiță vie

San-nakji este o delicatesă în Coreea de Sud și în special în regiunile de coastă. Preparatul  se servește imediat după tăierea tentaculelor caracatiței. Așadar, atunci când ajunge în farfurie, caractița încă se „zvârcolește” în fața celui care urmează să o mănânce. Felul de mâncare este servit, de obicei, stropit cu ulei de susan.

Cu toate acestea, această delicatesă prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea oamenilor, de aceea cei care doresc să o consume sunt sfătuiți să taie caracatița în bucăți cât mai mici și să le mestece bine înainte de a o înghiți.

Preparatul sofisticat a fost implicat în mai multe decese între anii 2007 și 2012, când trei persoane au murit din cauza sufocării cu o caracatiță vie, conform informațiilor furnizate de o instituție de presă. În 2013, alte două persoane au pierit în urma consumului acestui preparat, iar în 2019, un bărbat în vârstă de 70 de ani și-a găsit sfârșitul după ce s-a sufocat cu mâncarea, care era același preparat periculos, după cum arată aceeași sursă citată anterior.

De-a lungul anilor, această delicatesă a fost clasificată printre cele mai periculoase alimente din lume, alături de broaștele taur și peștele puffer otrăvitor. În anul 2012, un bărbat din Coreea de Sud a fost condamnat la închisoare pe viață după ce și-a ucis iubita și a susținut că „accidentul” s-a produs din cauza preparatului San-Nakji.

De ce tot mai multe persoane se sufoacă cu acestă delicatesă ?

Preparatul San-Nakji este considerat periculos din cauza naturii sale vii și a mișcărilor reflexe ale caracatiței chiar și după ce a fost tăiată în bucăți mici. Există riscul ca bucățile de caracatiță să se agațe de gâtul consumatorului în timpul înghițirii, ceea ce poate duce la sufocare. Această delicatesă este cunoscută pentru textura sa alunecoasă și tentaculele sale care se pot lipi de gât sau de interiorul gurii, creând un risc de înțepare sau de obstrucționare a căilor respiratorii.

Deoarece nervii din brațele de caracatiță vie încă sunt active și provoacă mișcări reflexe, există întotdeauna posibilitatea ca bucățile mici să se miște în timpul consumului, crescând astfel riscul de sufocare. Acesta este motivul pentru care cei care consumă San-Nakji sunt sfătuiți să taie bucățile în porțiuni foarte mici și să le mestece extrem de bine înainte de a le înghiți, pentru a minimiza riscul de accidentare și sufocare.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.