luni, 24 iunie, 2024

Lovitură pentru FRF! Răzvan Burleanu, acuzat de abuz în serviciu

Patronul echipei FCU Craiova, Adrian Mititelu îl acuză pe președintele FRF, Răzvan Burleanu, de abuz în serviciu. Omul de afaceri craiovean este hotărât să nu renunțe la cele 3 puncte pierdute de echipa sa „la masa verde“ după scandalul legat de scandările xenofobe de la partida din deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Din cauza scandărilor ultrașilor olteni de la acel meci, arbitrul Andrei Chivulete a decis să oprească definitiv jocul, în minutul 26, la scorul de 0-0.

Adrian Mititelu tună și fulgeră: Răzvan Burleanu, acuzat de abuz în serviciu!

Echipa patronată de Adrian Mititelu a trimis vineri, 17 februarie 2023, un memoriu la Federația Română de Fotbal (FRF), prin care îi solicită șefului Răzvan Burleanu să asigure un proces echitabil pentru gruparea olteană după scandalul legat de scandările xenofobe ale ultrașilor olteni la partida cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Adrian Mititelu
Patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu, îi cere președintelui FRF, Răzvan Burleanu, o judecare corectă a echipei sale

Adrian Mititelu îi cere lui Răzvan Burleanu ca echipa sa să se poată apăra atât la Comisia de Apel a FRF, cât la TAS, până la terminarea sezonului regulat.

„Am făcut un memoriu la FRF. Domnul Burleanu trebuie să înțeleagă că a fost ales președinte ca să respecte legea și drepturile membrilor afiliați. Nu poți dicta o sancțiune fără să te poți apăra. Conform legii am dreptul la două căi de atac. Trebuie să avem parte de un proces echitabil. Nu să mă duc la TAS după ce începe play-off-ul și play-out-ul. De două zile cer motivarea Comisiei de Disciplină și o lălăie. Șansa noastră este la TAS. La noi, comisiile judecă după interese. Cred că procesul jurisdicțional de la FRF este unul viciat. În cazul în care nu vom avea un proces echitabil, vom face demersurile legale pentru răspunderea civilă și penală a persoanelor vinovate. E abuz în serviciu!“, acuză Adrian Mititelu.

Patronul FCU Craiova susține că nu vrea altceva decât respectarea procedurii.

„Au fost destule nedreptăți făcute acestui club. Cred că merităm să avem parte de aplicarea corectă a procedurii. Nu cer nimic altceva. Este dreptul clubului nostru să credem că vom câștiga acest proces”, adaugă Adrian Mititelu.

Arbitrul Andrei Chivulete cu jucatori FCU Craiova
Partida Sepsi Sf. Gheorghe – FCU Craiova a fost suspendată din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni

Ce a decis Comisia de Disciplină

După 2 amânări succesive, pe 1 și 8 februarie 2023, miercuri, 15 februarie 2023, Comisia de Disciplină a decis ca în urma incidentelor de la partida Sepsi Sf. Gheorghe – FCU Craiova, să acorde victoria echipei gazdă, scor 3-0, „la masa verde“.

În plus, Comisia de Disciplină a decis interzicerea galeriei oltene la șase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru.

Pe lângă aceste sancțiuni, s-a stabilit ca echipa Sepsi Sf. Gheorghe să fie amendată cu suma de 25.000 de lei, pentru organizare defectuoasă și FCU Craiova cu suma de 22.500 de lei. Verdictul poate fi atacat la Comisia de Apel.

Duminică, 31 ianuarie, partida Sepsi SF. Gheorghe FCU Craiova a fost suspendată din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete.

Arbitrul Andrei Chivulete a decis inițial să întrerupă meciul, însă încercarea de a-i convinge pe suporterii olteni să renunțe la scandări nu au avut sorți de izbândă. După 10 minute de pauză, jocul a fost reluat, însă ultrașii olteni au continuat cu scandările xenofobe, astfel că arbitrul central a decis suspendarea definitivă a jocului.

Acum, șeful FRF, Răzvan Burleanu este acuzat de abuz în serviciu de către patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu, pe motiv că nu asigură o desfășurare corectă a procesului în care este judecată echipa olteană.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite