miercuri, 22 martie, 2023

Fotbalist român condamnat la închisoare pentru viol

Publicat:

Un fotbalist român stabilit în Italia a fost condamnat la închisoare pentru viol. Daniel Onescu a fost găsit vinovat, alături de alți patru coechipieri pentru abuz sexual.

Sunt mulți fotbaliști condamnați în special pentru abuzuri sexuale. Rând pe rând, la nivel internațional au fost acuzați de astfel de comportamente jucători precum Cristiano Ronaldo sau Daniel Alves (fost jucător al Barcelonei).

Fotbalist român condamnat la închisoare pentru viol

Daniel Oncescu în vârstă de 29 de ani trebuie să execute o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru că a fost găsit vinovat pentru infracțiunea de viol. Bărbatul nu este singurul din dosarul penal, alături de acesta mai fiind și incă 4 foști coechiperi care au primit aceeași pedeapsă. Potrivit jurnaliștilor italieni, fapta a avut loc în ianuarie 2022, iar tânăra avea 20 de ani la momentul producerii violului.

La acel moment, Daniel Oncescu era legitimat la clubul Virtus Verona, club din liga a treia din Italia. Ceilalți coechiperi sunt italienii Stefano Casarotto, în vârstă de 26 de ani, Gianni Manfrin, 29 de ani, Edoardo Merci, 23 de ani și un argentinian, Santiago Visentin în varsa de 23 de ani. În 2020 toți cei 5 jucători evoluau la aceeași echipă din eșalonul trei din peninsulă. Interesant este faptul că Oncescu nu a violat-o pe tânără. El a fost singurul care nu a făcut acest lucru, dar a filmat întreaga scenă.

Tânăra i-a explicat judecătorului cum a avut loc oribila faptă. În noaptea de 18 spre 19 ianuarie 2020 a mers în apartamentul unuia dintre fotbaliști unde i-a găsit pe ceilalți patru. Bărbații i-au dat să consume alcool până când a ajuns în stare de ebrietate, ulterior fiind abuzată sexual fără ca ea să-și fi dat acordul întreţinerii de raporturi sexuale.

Tânăra a scăpat de coșmar și s-a dus imediat pentru a depune plângere penală împotriva jucătorilor care au fost găsiți vinovați în 2022. Pe 31 ianuarie 2023 decizia a decis în mod definitiv şi irevocabil că jucătorii sunt vinovați și trebuie să stea în spatele gratiilor 6 ani fiecare. Onescu a jucat la Belluno, Rimini, Grosseto, Andria, Catanzaro, Bisceglie, Virtus Verona, Paganese și Dolomiţi.

Mari fotbaliști acuzați de viol

Lumea fotbalului nu a fost ferită de scandaluri uriașe în ceea ce privește presupuse violuri. Așa cum se afirma în introducere, au fost numeroși jucători de fotbal de talie mondială care s-au aflat în centrul unor scandaluri. Poate cel mai mare nume din ultima perioadă este chiar Cristiano Ronaldă (recent transferat în Arabia Saudită) și care a fost acuzat de către o femeie că ar fi abuzat de ea.

Kathryn Mayorga le-a mărturisit anchetatorilor că avea 25 de ani când s-a întâmplat acțiunea de viol, în 2009. Cele două părți au ajuns la acel moment la un acord financiar. Ulterior, femeia a fost sfătuită de avocat să încerce redeschiderea procesului pentru a i se face dreptate în justiție. Iubita lui Cristiano Ronaldo a făcut mai multe declarații spunând că are încredere în Ronaldo și nu concepe ca acesta să fi făcut asemenea fapte.

Așadar, românul condamnat la închisoare pentru viol nu este primul fotbalist care are astfel de probleme cu legea. Totuși, la nivel mondial, procesele fotbaliștilor celebre nu s-au terminat incă.

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite