vineri, 12 iulie, 2024

Mai aveți câteva zile dacă vreți să primiți banii! După data de 7 iunie, statul nu mai dă banii!

Mai aveți câteva zile dacă vreți să primiți banii! Anumite persoane trebuie să se grăbească, deoarece termenul limită este 7 iunie 2024 și timpul se scurge rapid. Aceste persoane mai au la dispoziție mai puțin de o lună pentru a acționa!

Mai aveți câteva zile dacă vreți să primiți banii!

Ovidiu Săvâșcă, directorul executiv al APIA Mureș, a subliniat că termenul final pentru depunerea cererilor de subvenții la centrele locale și județene este 7 iunie 2024.
El a avertizat fermierii că, dacă vor depăși acest termen, vor fi excluși din procesul de solicitare a subvențiilor pentru anul 2024.

Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat că până în prezent nu s-a luat în considerare prelungirea termenului limită. În acest an, nu va exista o perioadă suplimentară cu sancțiuni.

„Campania 2024 a început cu un decalaj de aproximativ o lună de zile, respectiv 4 aprilie în loc de 1 martie, cu termenul final de depunere, 7 iunie. Dacă tot am pomenit de acest termen și de această perioadă, dorim să informăm fermierii asupra faptului că până pe 7 iunie sunt mai puțin de trei săptămâni și suntem doar la nivelul de aproximativ jumătate din numărul de potențiali beneficiari la care evident ne raportăm, beneficiari care au depus cereri în Campania 2023, respectiv aproximativ 22.000 de fermieri (la nivelul județului Mureș – n.r).

Dorim să informăm în sensul de a mobiliza fermierii ca până la data de 7 iunie, toți care pot fi eligibili pentru depunerea cererii să se prezinte la APIA, la primării pentru eliberare adeverințelor în registrul agricol. Așa cum știm, acea adeverință este documentul primordial de eligibilitate pentru ca fermierii să poată depună cererea”, a transmis directorul executiv al APIA Mureș.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 7 iunie

Ovidiu Săvâșcă a explicat că, datorită derogării termenului inițial, nu mai există o perioadă de depunere cu penalități. Aceasta înseamnă că data de 7 iunie 2024 reprezintă termenul limită absolut pentru depunerea cererilor. Fermierii care nu vor reuși să-și depună cererile până la această dată vor fi excluși din procesul de depunere pentru anul 2024, pierzând astfel dreptul de a solicita subvenții sau alte forme de sprijin financiar pentru acest an. Astfel, fermierii sunt îndemnați să acorde o atenție sporită pregătirii și depunerii cererilor înainte de termenul limită, pentru a nu risca excluderea din programul de finanțare pentru anul în curs.

Ovidiu Săvâșcă a mulțumit funcționarilor din cele 102 unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) din județ pentru sprijinul acordat fermierilor în procesul de depunere a dosarelor. Acești funcționari au avut un rol esențial în eliberarea documentelor necesare și în digitizarea declarațiilor pentru Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

În plus, Săvâșcă a lansat un apel către toți funcționarii din primării, fermieri și colegii săi de la APIA, subliniind importanța mobilizării generale pentru a finaliza cu succes campania de depunere a cererilor. El a subliniat că efortul comun și coordonarea eficientă între toate părțile implicate sunt cruciale pentru a asigura că toți fermierii beneficiază de sprijinul necesar și că procesul se desfășoară fără impedimente.

APIA se află în cel de-al 18-lea an de activitate și își dorește să marcheze acest an aniversar cu un succes deosebit. Agenția își propune să finalizeze această etapă importantă prin preluarea tuturor cererilor de la potențialii beneficiari din județul Mureș. Așadar, mai aveți câteva zile dacă vreți să primiți banii de subvenții de la centrele locale și județene.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.