luni, 13 mai, 2024

În cât timp încolțește grâul în ghiveci? Cum să îngrijești de această plantă

Tot mai multe femei sunt curioase să afle în cât timp încolțește grâul în ghiveci. De cele mai multe ori, această plantă crescută pe pervazul casei este folosită pentru decor. Conform specialiștilor ierburile fragede pot fi un decor frumos pentru masa, fiind un ingredient excelent în multe feluri de mâncare și o delicatesă pentru animalele de companie.

Atunci când vrei să crești grâu acasă poți să creezi o activitate extrem de interesantă pentru copii. Încercați să-i implicați pe copii în cultivarea grâului. De obicei, copiii curioși vor fi fericiți să vă ajute și apoi să urmărească cum se schimbă boabele de la o zi la alta. Grâul este destul de comun. Această sămânță o puteți cumpăra din orice bazar mare sau în supermarketuri. Este foarte ușor de germinat, fără pretenții și încolțește rapid.

În cât timp încolțește grâul în ghiveci? Proprietățile benefice ale boabelor

Va dura aproximativ 2 săptămâni pentru a crește grâul la domiciliu. Germenii de grâu nu pot fi supraevaluați, deoarece conțin peste 20 de aminoacizi, acizi grași, fibre alimentare și vitamine. Aceștia tonifică, întăresc imunitatea, normalizează metabolismul și ajută la recuperarea după o boală gravă sau după o deficiență de vitamine.

În rândul vedetelor, germenii de grâu sunt populari pentru că întineresc, ajută la combaterea diferitelor boli și mențin o talie subțire. Germenii de grâu pot fi consumați proaspăt germinați sau după ce au atins o lungime de 10 până la 15 centimetri. De exemplu, puteți adăuga germeni la terciuri, salate, puteți coace pâine folosind aceste semințe. Iar cu iarba încolțită se pot face salate și sucuri.

Apropo, după ce ați tăiat ierburile, acestea vor începe să crească din nou și veți putea recolta de trei ori dintr-un singur lot de semințe.

Cum să plantați corect semințele? Sfaturi de la agricultori

Deci, mai întâi trebuie să cumpărați grâu, mergeți la piață sau la supermarket și cumpărați niște boabe. Pentru a obține plantele aveți nevoie de cereale întregi, nedeteriorate, așa că nu luați prea multe pentru prima dată, ci doar aproximativ 200-300 de grame.

Alegeți acum o formă pentru plantare. O tavă de plastic, o tavă sau un ghiveci de flori pe care le puteți cumpăra de la o florărie sau de la un supermarket sunt suficiente. Nu uitați să cumpărați pământ pentru plante.

Se ia o cantitate de grâu încât să acopere fundul tăvii într-un strat uniform și dens. Apoi clătiți boabele, înmuiați-le în apă curată timp de aproximativ 10 ore și lăsați-le într-un loc cald. Acest lucru va ajuta la pregătirea grâului pentru germinare. După 10 ore, se scurge apa și se înmoaie din nou grâul timp de 8 ore. După ce a trecut acest timp, verificați miezul. Ar trebui să fie deja vizibile rădăcinile mici și fragile.

De câte ori trebuie udată planta timp de o zi? Locul perfect pentru germinarea acesteia

După care se toarnă pământul în tavă și se stropește cu un pulverizator. Grâul trebuie să fie plantat într-un sol ușor umed. Puneți grâul pregătit în tavă într-un singur strat și presărați restul de pământ deasupra, apoi stropiți-l cu pulverizatorul. Puneți-o într-un loc cald și luminos, cum ar fi un scaun la fereastră. Acum aveți răbdare și nu uitați să udați grâul în mod regulat.

Cel mai bine este să udați de două ori pe zi planta, în cantități mici. Apropo, puteți folosi un pulverizator, cu acesta nu veți inunda cu siguranță boabele. După aproximativ 4-5 zile, grâul va fi crescut până la 2-3 centimetri. Atunci îl puteți uda doar o dată pe zi. Faceți acest lucru până când iarba crește până la 10-15 centimetri, ceea ce poate dura până la 10 zile.

Din moment ce cunoști în cât timp încolțește grâul în ghiveci este indicat să știți și cum să o îngrijiți ulterior. Astfel, după ce iarba de grâu a crescut, tăiați-o cu grijă cu o foarfecă la o distanță de aproximativ 1 cm de sămânță. Astfel, aceasta va crește mai mult, dar într-un ritm ceva mai lent. Puteți adăuga apoi butașii la o salată, terci, supă sau îi puteți face piure cu un blender, strecurați-i pentru a obține chiar sucul de iarbă de grâu.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite