Tot mai multe gospodine care urmează o dietă specială se întreabă cât timp se fierbe broccoli. Broccoli este un fel special de varză și este foarte sănătos și ușor de gătit. Cea mai lungă parte a gătitului este așteptarea până când apa sau bulionul fierbe. Leguma fiartă este un ingredient delicios pentru salatele de legume sau ca fel de mâncare separat.
Atât varza proaspătă, cât și cea congelată trebuie să aibă o culoare verde intensă. Dacă buchețelele sunt galbene, leguma este prea coaptă sau stricată. Un broccoli prea copt nu va avea gust bun, iar cel stricat pur și simplu nu poate fi mâncat. Astfel, pentru un fel de mâncare delicios alegeți varză proaspătă cu muguri nu prea mari. Asigurați-vă că buchețelele sunt bine lipite unele de altele și ferme. Și nu uitați că broccoli se ofilește destul de repede dacă să în aer liber. Așa că, dacă vreți cele mai proaspete legume, luați unele acoperite.
Cât timp se fierbe broccoli? Cum se prepară această legumă
Broccoli congelat nu trebuie pregătit. Nu trebuie să fie dezghețat și nu este nevoie să îl spălați mai întâi. Dacă o faceți, varza se va înmuia și va fi inestetică. Buchețelele trebuie curățate doar de eventualele smocuri de gheață.
Broccoli proaspăt trebuie clătit bine sub jet de apă. Îndepărtați mai întâi partea inferioară a tulpinii și frunzele de la varză. Apoi se taie inflorescențele. Dacă sunt mari, le puteți tăia în bucăți mai mici. Tulpina este, de asemenea, comestibilă. Se taie lăstarii și se curăță. După care se taie în bucăți mici.
Broccoli proaspăt și congelat se va fierbe în același timp. Dar dacă este multă gheață pe buchețele, va trebui să le gătiți puțin mai mult timp. Numărul de minute depinde de metoda de gătit aleasă. Este important nu numai să urmați recomandările, ci și să supravegheați leguma.
Broccoli gata preparat este ușor de străpuns cu un cuțit sau o furculiță, dar își păstrează forma și nu se destramă. Dacă varza este gătită prea mult, va deveni prea moale și neplăcută, iar culoarea va trece de la verde strălucitor la verde măsliniu.
Cum să gătești corect acest produs? Sfaturile specialiștilor
Pentru a pregăti broccoli puneți leguma în apă clocotită. Apa poate fi sărată după gust, dacă se dorește. Reduceți focul la mediu-jos. Timpul de gătire depinde de tipul de varză pe care îl doriți. Astfel, dacă doriți broccoli crocant trebuie să lăsați leguma de la 1,5 până la 2 minute timp de gătire.
În cazul în care doriți broccoli ușor crocant, va trebuie să țineți leguma în apă fierbinte timp de 3 până la 4 minute. Ulterior, când leguma este gata, aceasta se scufundă în apă rece ca gheața timp de un minut. Acest lucru va opri procesul de fierbere și va păstra culoarea vibrantă a legumelor.
Pentru a răspunde la întrebarea cât timp se fierbe broccoli în apă cu sare trebuie să știi că veți avea nevoie maxim de 10 minute pentru ca leguma să fie gata. Cu cât timpul de fierbere este mai scurt, cu atât varza va fi mai crocantă, așa că vă puteți limita chiar și la două minute.