marți, 5 decembrie, 2023

Mesaj transmis Călin Donca din spatele gratiilor: „Toți banii au fost…” – VIDEO

Călin Donca a transmis un mesaj din spatele gratiilor. Omul de afaceri se află în arest preventiv, fiind acuzat de manipularea pieței de capital, de delapidare, de constituirea unui grup infracțional, dar și de înșelăciune.

Călin Donca a făcut milioane de euro de pe urma parcurilor fotovoltaice pe care le deține, lucru ce a atras mulți investitori. Printre ei se numără și Dorian Popa, care a declarat că a investit peste 20.000 de euro în afacerea cu panouri fotovoltaice.

Mesaj transmis Călin Donca din spatele gratiilor

Arestarea lui Cătălin Donca l-a determinat pe Dorian Popa, unul dintre cei care au investit în parcurile voltaice ale lui Călin Donca, să se întrebe ce se va întâmpla în continuare.

Pe canalul de TikTok al lui Călin Donca a fost postat un mesaj în legătură cu situația în care se află parcurile fotovoltaice. Acesta a transmis ce se va întâmpla cu banii celor care au investit în parcurile voltaice și a răspuns la mai multe întrebări.

„Bună ziua! Pentru a transmite informația corect, în legătură cu situația parcurilor, răspundem la următoarele întrebări primite de la voi.

Care este rolul parcurilor, prosumatori sau producători?

S1 și S4 sunt parcuri de prosumator. Pentru a beneficia de un preț mai bun pe termen lung, restul parcurilor au fost schimbate din prosumator în producător. De aceea și o parte din decalajul actelor, urmând ulterior și S1 cu S4 să fie schimbate în parcuri de producător“, a transmis Călin Doca.

Omul de afaceri a răspuns și la întrebarea ce s-a întâmplat cu banii investitorilor și dacă au fost achiziționate toate panourile, invertoarele și materialele auxiliare, necesare fabricării parcurilor.

„Banii companiei au fost investiți corect! Au fost achiziționate terenurile, panourile, invertoarele, materialele auxiliare. De asemenea, manopera și actele necesare. S1 este echipat complet, poate produce deja off-grid. S2, 3 și 5 sunt echipate complet. Se așteaptă o autorizație primită de la DEER fără de care nu se poate comanda punctul trafo, datorită specificațiilor menționate de ei. S4 produce.

La S6, 7, 8, 9, 10 sunt achiziționate deja toate panourile și toate invertoarele. Urmează câteva materiale auxiliare și punctul trafo. Acesta nu se poate achiziționa fără câteva specificații venite de la DEER în urma unor autorizații. Structura metalică este completă, jumătate din panouri sunt montate, restul sunt n proces de așezare. Până ajunge postul trafo se leagă stringurile. La S11 sunt achiziționate deja toate panourile și toate invertoarele“, se arată în mesajul postat pe contul lui Călin Donca.

Cum îți poți recupera banii

Cea mai importantă întrebare la care s-a răspuns a fost cea legată de modul în care poate fi recuperată investiția făcută.

„Avem contracte, care stau la baza colaborării noastre. Așa cum se poate observa și din video-uri, și fizic la fața  locului, în toate parcurile, toți banii au fost deja investiți în terenuri, panouri, structura metalică, materiale auxiliare, manoperă, camere video, acte etc. Acesta a fost și scopul proiectului de la început, ca parcul să funcționeze în parametrii optimi. Cea mai simplă soluție pentru a primi banii înapoi este să pornim parcurile.

După ce parcurile sunt pornite, valoarea de piață este una mai mare decât cea la cumpărare în faza de construcție. În acel moment, fiecare poate să continue mai departe în formula începută sau poate să-și vândă cotă parte către companie sau către terță persoană care dorește să cumpere partea lui. În momentul în care parcul este pornit vor fi doritori să cumpere părți din parc, având deja valoare mai mare și încasare în luna următoare“, se mai menționează în postarea de pe canalul de TikTok al lui Călin Donca.

În mesajul transmis Călin Donca din spatele gratiilor se mai precizează că propunerea companiei este să mute cotele de KW ale investitorilor din S1 și S4 din pacurile de prosumator, în S6, 7, 8, 9 și 10 în parcurile de producători, atunci când acestea vor fi pornite.

 

@calin.donca

RĂSPUNS LA ÎNTREBĂRI

♬ original sound – Calin Donca

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.