vineri, 14 iunie, 2024

Minune într-un spital din România: A luat licenţa de pe patul de spital şi a învins o tumoră pe creier

Un miracol a fost săvârșit la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Un tânăr a luat licenţa de pe patul de spital, iar după aceea a suferit o intervenție chirurgicală pentru extirparea unei tumori de 9 cm pe creier, care îi amenința viața.

A luat licenţa de pe patul de spital şi a învins o tumoră pe creier

Carlo are 22 de ani și este specializat în Inginerie Electrică, Energie și Informatică Aplicată. Tumoarea sa a fost descoperită de medicii Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași după investigații de înaltă performanță.

„În ciuda stresului pe care l-a resimțit, tânărul și-a susținut examenul de licență chiar de pe patul de spital, iar apoi a fost supus unei intervenții chirurgicale de succes, care i-a salvat viața ca prin miracol. Acum, tânărul îi numește pe medicii săi eroi, și le mulțumește pentru salvarea sa”, au scris pe Facebook reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Cazul a intrat în atenția medicilor atunci când tânărul a început să prezinte simptome neobișnuite și dureri de cap persistente. Specialiștii l-au consultat l-au supus unor investigații de imagistică de înaltă precizie, astfel descoperind o tumoare cerebrală de mari proporții care-i punea în pericol viața.

În ciuda perioadei grele prin care a trecut, tânărul a vrut neapărat să-și dea examenul de licență. Determinat să iasă învingător din obstacolele vieții, el își pregătea materialul pentru examen în timp ce era supravegheat de cadrele medicale, pe patul de spital. Tânărul a demonstrat un nivel remarcabil de rezistență și dedicație, alimentat și de încurajarea și sprijinul medicilor. Astfel, examenul de licență a fost un succes.

Imediat după aceea, neurochirurgii pricepuți și întregul personal medical și-au concentrat toate eforturile pentru a realiza o rezecție totală a tumorii, și să mențină integritatea vaselor importante din creier. Operația a fost un succes, iar tânărul a scăpat de orice pericol.

Ce simptome l-au determinat pe tânăr să ceară ajutorul medicilor

Recuperarea tânărului evoluează spre mai bine, iar acesta le este extrem de recunoscător medicilor, “eroii săi”, care i-au dat o nouă șansă la viață și speranța unui viitor luminos.

Experiența sa impresionantă este o sursă de inspirație pentru alți tineri care întâmpină dificultăți de sănătate. El nu s-a lăsat descurajat, ci s-a înarmat cu multă rezistență, determinare, sprijinit fiind și de echipa de specialiști medicali.

„S-au manifestat dureri în zona ochilor. Simțeam că se umflă ca cepele. După a înaintat durerea către zona cervicală. Aveam stări de greață în timpul somnului. Am aflat că sufăr de o tumoare pe creier. Vedeam tulbure înainte acum văd bine. M-am stresat foarte tare. Vă mulțumesc! Eroi de sacrificiu! Să nu renunțe niciodată la visele lor. Vă mulțumesc!”, a povestit Carlo Felix Adam, student la Inginerie Electrică, Energie și Informatică Aplicată.

Medicii spun că din ce în ce mai mulţi tineri cu probleme și cu tumori ajung la spital.

„Sunt din ce în ce mai mulți tineri cu probleme și cu tumori, am mai spus acest lucru. Acest lucru este probabil datorat unei vieți stresante, utilizării tehnologiei și mă refer la telefoanele mobile. Faptul că au o viață dezorganizată îi face să se adapteze mai greu stresului. Mai mult decât atât, și posibilitățile de explorare imagistică astăzi sunt mult mai ușor accesibile decât acum câțiva ani și atunci aceste leziuni sunt depistate mult mai ușor. Uneori în faze incipiente și pot fi tratate și vindecate, uneori în faze avansate care pot fi tratate sau parțial tratate în funcție de tipul de patologie”, a explicat conf. univ. Dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, în mesajul transmis despre cazul tânărului care a luat licenţa de pe patul de spital.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite