vineri, 14 iunie, 2024

Preot din Vaslui, acuzat că joacă la păcănele! A împrumutat bani de la enoriași și nu i-a mai dat înapoi!

Un preot din Vaslui este acuzat că joacă la păcănele. Enoriașii se plâng de faptul că acesta a împrumutat bani de la ei și nu i-a mai dat înapoi.

Preot din Vaslui, acuzat că joacă la păcănele!

Preotul Daniel Pleșu, parohul din Hălărești și Siliștea, comuna Iana, din Vaslui este acuzat că a dat în patima păcănelelor. 20 de lcoalnici susțin că preotul le-ar fi cerut bani împrumut, fără să-i mai restituie vreodată. În total ar fi vorba de câteva zeci de mii de lei, pe care preotul Daniel Pleșu le-ar fi cheltuit la păcănele.

Părintele neagă acuzațiile și susține că și-a cumpărat o casă. Mai mult, acesta susține că a luat bani de la un cămătar interlop, care i-a pus niște dobânzi exagerat de mari. Pentru a-și putea plăti datoria la cămătar, preotul s-a gândit să împrumute de la enoriașii care strâng  bani cu țârâita pentru a fi înmormântați creștinește.

„Am datorii mari la oameni pentru că mi-am cumpărat o casă și m-am încurcat cu un cămătar! Din cauza asta nu am putut să dau oamenilor înapoi banii! Am vorbit cu oamenii și urmează în cel mai scurt timp să îmi vând apartamentul și o să dau bănuții oamenilor înapoi. A trebuit să îi dau acestui cămătar banii pentru că nu m-am descurcat să-i dau la timp și s-a ajuns la o sumă consistentă și pierdeam apartamentul. De aceea m-am împrumutat în stânga și în dreapta, ca să-i dau cămătarului. Așa am ajuns în situația de față. Oamenii de la care am împrumutat bani sunt nemulțumiți, dar am să vorbesc cu ei și am să le spun că le dau banii înapoi. Am greșit  și îmi asum. Faptul că se aude că joc la păcănele nu este real!”, a declarat preotul.

Dascălul bisericii are de primit de la preot 21.700 de lei

De la o bătrână din sat, Catrinei Novoholski, care a murit, preotul Daniel Pleșu ar fi luat 21.700 de lei, bani pe care nu i-a mai dat femeii. Acum rudele care o moștenesc vor să își primească banii.

Dascălul Petruș Buliga este cel care a moștenit tot ce a lăsat în urmă bătrâna care a murit în urmă cu câteva zile. Femeia l-ar fi împrumutat pe preot cu 24.000 de lei, bani din care i-au fost înapoiați circa 2.300 de lei. Astfel, mai sunt de recuperat de la preot 21.700 de lei.

Bătrâna i-ar fi cerut banii înapoi, însă, preotul nu i-a dat nimic, spunându-i, potrivit localnicilor „lasă tanti, că te îngrop eu de banii ăștia”.

„Eu cu familia mea m-am îngrijit de bătrână și ea ne-a făcut acte de moștenire. Bătrâna i-a dat preotului bani cu împrumut. Are datorii mari, nu știu o sumă exactă, dar la câți oameni s-au plâns cred că e destul de mare. Cred că sunt peste 20 de oameni care se plâng. Avea să-i dea bătrânei peste 20.000 de lei. Are multe datorii la enoriași. Eu am vorbit cu preotul să-mi dea banii pentru că trebuie să-i fac pomenirile femeii!”, a menționat dascălul de la Hălărești și Siliștea, Petruț Buliga.

Reprezentanții Episcopiei Hușilor au aflat de preotul din Vaslui, acuzat că joacă la păcănele, și că are datorii la enoriași, și au precizat că vor analiza cazul și vor lua măsuri în consecință.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite