joi, 23 mai, 2024

Neymar a fost amendat cu 3.3 milioane de dolari! Ce a putut să facă la conacul său din Brazilia

Neymar a fost amendat cu 3,3 milioane de dolari după ce a deturnat un râu ca să-și construiască un lac artificial la conacul său de lângă Rio de Janeiro. Autoritățile vorbesc despre zeci de infracțiuni comise de superstar pe proprietatea sa.

Neymar a fost amendat pentru câteva zeci de infracțiuni

Un procuror din Brazilia l-a amendat pe cunoscutul fotbalist Neymar cu 16 milioane de reali (3,3 milioane de dolari) pentru că a construit un lac la conacul său de la periferia Rio de Janeiro fără autorizație de mediu, au declarat autoritățile sud-americane.

Consiliul municipal din Mangaratiba a emis 4 amenzi pentru „încălcări ale legislației privind mediul înconjurător în construcţia unui lac artificial pe domeniul jucătorului” a precizat secretariatul consiliului într-un comunicat.

„Sancțiunile se ridică la peste 16 milioane de reali”, se arată în comunicatul emis de autorități. Suma a fost stabilită de parchetul din Mangaratiba, o zonă turistică situate la aproximativ 130 de kilometri de Rio, unde starul Paris Saint-Germain își are conacul.

Printre „zecile de infracțiuni” depistate, autoritățile au enumerat „executarea fără autorizaţie a lucrărilor supuse controlului de mediu”, captarea și deturnarea apei râului fără autorizație, cât și “săparea terenului şi îndepărtarea vegetaţiei fără autorizaţie”. Ei au observat, de asemenea, că au fost mutate grămezi de pământ, pietre și roci, precum și utilizarea nisipului de pe plajă fără autorizație.

Polițiștii au fost sesizați în urma postărilor de pe rețelele sociale ale vedetei

Neymar are la dispoziție 20 de zile pentru a contesta această hotărâre, a cărei valoare fusese stabilită inițial la 5 milioane de reali, adică aproape de 1 milion de dolari. Pe 22 iunie 2023, după numeroase sesizări făcute în baza postărilor pe rețelele de socializare, autoritățile alertate au mers la fața locului și au constatat mai multe încălcări ale legislaţiei privind mediul înconjurător pe proprietatea de lux a fotbalistului, unde muncitorii construiau un lac artificial și o plajă.

Prin urmare, autoritățile au izolat locul și au ordonat încetarea tuturor activităților, dar presa braziliană a relatat că Neymar a organizat o petrecere acolo, iar invitații s-au scăldat în lac. Biroul de presă a lui Neymar din Brazilia nu a dorit să comenteze asupra subiectului.

Neymar, în vârstă de 31 de ani, se recuperează în prezent după o intervenție chirurgicală la glezna dreaptă, făcută în luna martie în Doha, Qatar. Atacantul nu a mai jucat din februarie și au apărut îndoieli cu privire la șederea sa la PSG. Neymar a cumpărat conacul Mangaratiba în 2016. Potrivit presei braziliene, acesta se află pe 10.000 de metri pătrați de teren și are un heliport, spa și sală de sport.

Recent, Neymar a fost protagonistul unui episode care, fără îndoială, nu îl va ajuta să-și repare imaginea în ochii antrenorilor parizieni. În timp ce ar trebui să se pregătească de reluarea antrenamentelor săptămâna viitoare ca toți non-internaționalii de la PSG, Neymar a profitat de ocazie pentru a merge într-un club de noapte de lângă Rio de Janeiro, în Niteroi, unde se afla și cântăreața Thiaguinho. Nimic în neregulă până acum. Cu excepția faptului că, la un moment dat, vedeta părea că și-a început antrenamentul cu o altă persoană, ceea ce a forțat personalul de securitate să intervină, pentru a nu degenera într-o bătaie. Despre starul Paris Saint-Germain s-a vorbit din nou în cluburile de noapte din Brazilia. Într-adevăr, Neymar era cât pe ce să intre într-un conflict cu o altă persoană, însă cei care asigurau paza au intervenit pentru a preveni degenerarea acestuia.

Neymar a fost amendat cu 3.3 milioane de dolari după ce a încălcat legislaţia din Brazilia privind mediul înconjurător.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite