vineri, 14 iunie, 2024

Nimeni nu știe ce sunt obiectele neidentificate aeriene doborâte de SUA

Forțele americane au doborât patru obiecte aeriene neidentificate deasupra cerului Americii de Nord în această lună, ridicând mai multe întrebări decât răspunsuri despre ceea ce se întâmplă deasupra pământului.

La sfârșitul unui weekend suprarealist, știrile despre ultimul avion misterios doborât au apărut duminică seara. A fost al treilea obiect zburător neidentificat aruncat din cer în trei zile și la o săptămână după ce un balon echipat cu antene a traversat SUA înainte ca și el să fie explodat în bucăți. Uriașul aparat de informații al celei mai mari superputeri din lume încearcă acum să dea sens tuturor. Desigur, trebuie punctat faptul că mintea umană și-a făcut numeroase ipoteze, inclusiv s-a lansat ideea unor OZN-uri. Momentan lucrurile sunt departe de a fi lămurite.

Ce fel de obiecte aeriene neidentificate au doborâte în SUA

Cele trei avioane misterioase doborâte în ultimele zile sunt foarte diferite ca mărime și formă față de balonul mare.

Obiectul unu – de dimensiunea mașinii

Aceasta avea „dimensiunea unei mașini mici” și zbura la 40.000 de picioare (12.000 m) în aer în timp ce se deplasa în direcția Polului Nord fără niciun sistem de propulsie sau control. A fost doborât peste Alaska vinerea trecută, 10 februarie, dintr-o „abundență de precauție”, au spus oficialii, deoarece reprezenta o amenințare pentru aeronavele civile, conform bbc.

Obiectul doi – cilindric

Acesta a fost descris ca fiind „cilindric” și a fost observat pentru prima dată pe teritoriul Canadei Yukon vineri seara. A fost doborât sâmbătă.

Obiectul trei – octogonal

Acesta a fost observat pentru prima dată sâmbătă după-amiază, chiar la nord de granița cu SUA în Canada, dar avioanele de luptă care au plecat din Oregon nu au putut să-l detecteze pe măsură ce apusul soarelui. A doua zi, a fost ridicat din nou în Montana, urmărit în Wisconsin și doborât deasupra Lacului Huron din Michigan.

Oficialii nu au comentat public forma sa, dar unul care a vorbit anonim a spus că are o „structură octogonală” fără senzori vizibili.

Câte obiecte zburătoare sunt?

Acestea nu sunt singurele patru obiecte care au făcut știri în ultimele două săptămâni. Un balon a fost observat de forțele aeriene din Columbia și se crede că a zburat prin mai multe țări din America Latină.

Întrebarea este dacă există de fapt mai multe obiecte acolo sau dacă metodele de detectare îmbunătățite sunt motivul. După ce primul balon a fost observat, radarul operat de Comandamentul de Apărare Aerospațială din America de Nord (NORAD) a fost îmbunătățit pentru a detecta obiecte mai mici.

După cum a spus un oficial american pentru Reuters, „cu siguranță căutăm mai mult acum”. Creșterea observărilor este anterioară prezentei saga – un raport din ianuarie al armatei americane a dezvăluit sute de noi cazuri de obiecte zburătoare în spațiul aerian american. Au fost raportate 366 de noi observări în 2022 comparativ cu anul precedent. Dintre acestea 163 au fost baloane. Așadar, cele patru obiecte aeriene neidentificate de SUA sunt misterioase pentru că nimeni nu știe, sau nu dorește să răspundă la întrebările oamenilor simpli.

 

 

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite