miercuri, 17 aprilie, 2024

Heroina a devenit legală în Vancouver, Canada! Oamenii descriu că este iadul pe străzi

Autoritățile canadiene din Vancouver au hotărât că heroina poate fi legală. Oamenii obișnuiți sunt de-a dreptul șocați spunând că străzile orașului arată ca iadul.

Drogurile de mare risc au fost legalizate în Canada, Vancouver, într-un experiment care se va derula pe o perioadă de trei ani.

Heroina devine legală în Vancouver, Canada

Autoritățile canadiene au luat o decizie cel puțin bizară. Acestea au decis ca heroina să fie legală în Vancouver. Totuși, vânzarea heroinei va fi în continuare ilegală doar că sunt mai multe aspecte puse la punct de autorități. Concret, de marți, adulții pot deține până la 2,5 g de astfel de droguri, precum și metamfetamina, fentanil și morfină. În timp ce aceste substanțe vor rămâne ilegale, adulții aflați în posesia unui total combinat de mai puțin de 2,5 g de droguri nu vor fi arestați, acuzați și nici nu vor fi confiscate substanțele. În schimb, li se vor oferi informații despre serviciile de sănătate și sociale disponibile.

Ministrul federal al sănătății mintale și al dependențelor, Carolyn Bennett, a numit luni această mișcare „o schimbare monumentală a politicii în materie de droguri, care favorizează încurajarea relațiilor de încredere și de susținere în domeniul sănătății și al serviciilor sociale în detrimentul incriminării ulterioare”.

Aproximativ 10.000 de locuitori au murit din cauza supradozelor de droguri de când Columbia Britanică a declarat drogurile drept o urgență de sănătate publică în 2016, au spus oficialii.

Descriminalizarea persoanelor care consumă droguri distruge frica și rușinea asociate cu consumul de substanțe și îi asigură că se simt mai în siguranță pentru a solicita asistență salvatoare”, a declarat Jennifer Whiteside, ministrul sănătății mintale și dependențelor din Columbia Britanică.

Pe străzile din Vancouver, Canada este iadul, spun locuitorii

Majoritatea locuitorilor din Vancouver, Canada nu sunt de aceeași părere cu oficialității. Aceștia explică faptul că în aceste momente, pe străzi, pare să fie iadul. Persoanele dependente nu se mai ascund și ies cu dozele de heroină pe stradă. Mai grav e că aceștia îşi dozează și administrează heroină pe stradă fără a se mai ascunde de autorități. Ziarele locale descriu această stradă, pur și simplu, ca fiind „iadul”. Dar polițiștii aflați în patrulare merg pur și simplu mai departe. În ochii legii, începând de marți, acești oameni nu fac nimic rău.

Medicii au explicat faptul că decizia autorităților poate să capete o întorsătură gravă și să creeze un precedent periculos:

„Sper că putem sta cu această durere și această indignare. Sper ca fiecare cetățean al provinciei să reflecteze asupra acestui raport și să simtă acea indignare și să o folosească pentru a conduce acțiunile de advocacy necesare pentru a genera schimbări.”

Alți specialiști susțin că heroina care este legală în Vancouver, Canada, ar putea să ducă chiar și la înființarea unor magazine ar putea să ducă la o vânzare chiar și în farmacii, dacă autoritățile vor duce la extremis ideea.

 

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite