joi, 23 mai, 2024

O femeie de 77 de ani s-a căsătorit cu ea însăși! „Este ceea ce mi-am dorit dintotdeauna…”

O femeie de 77 de ani s-a căsătorit cu ea însăși, într-un act suprem de iubire de sine. Dorothy „Dottie” Fideli și-a îndeplinit visul de-o viață, acela de a îmbrăca rochia de mireasă. Dorothy și-a sărbătorit dragostea pentru ea însăși printr-o ceremonie care a avut loc la azilul de bătrâni unde era internată. Nunta s-a oficializat în ziua de sâmbătă, 13 mai 2023.

Mamă a trei copii și bunică, ea a mai fost căsătorită o dată în 1965, dar a divorțat după doar nouă ani. Acum, după 40 de ani de singurătate, a realizat în sfârșit actul suprem de iubire de sine.

„Este ceva ce mi-am dorit dintotdeauna”, a spus Fideli.

Femeia de 77 de ani s-a căsătorit cu ea însăși oferindu-și o a doua șansă la fericire

Dorothy „Dottie” Fideli a precizat că și-a dorit mereu să se căsătorească și să fie fericită.

„Am vrut să mă căsătoresc și să am o viață fericită, dar lucrurile nu au mers așa”, a mărturisit aceasta.

Nunta, care a avut loc la azilul de bătrâni O’Bannon Terrace din Goshen, Ohio, a fost o ceremonie emoționantă și simbolică, mireasa fiind înconjurată de familie și prieteni în ziua ei specială. Ideea de a se căsători a furat-o de la vecini, care îi povestiseră despre o femeie care a făcut ceva asemănător într-o emisiune televizată.

„Fac niște lucruri nebunești pe aici doar pentru a face oamenii să râdă. Când îi văd pe toți încrâncenați, merg și îmbrac una dintre ținutele mele și cobor să îi fac să zâmbească”, a spus ea într-un interviu.

Însă sâmbătă, planul lui Fideli de a-și bine dispune colegii din azil s-a transformat într-un moment emoționant.

La prima ei nuntă, în anul 1965, Fideli și fostul ei soț au făcut rapid schimb de jurăminte la un tribunal, dar apoi „el a plecat la muncă și eu am plecat acasă imediat după ceremonie”, și-a amintit femeia.

„Am purtat o rochie neagră, așa că am fost condamnată înainte de a începe”, a spus ea în glumă.

Proaspăta mireasă a adăugat că și-a dorit întotdeauna să poată avea o „nunta mare”, dar s-a gândit că este „prea târziu” pentru ea.

Fiica ei i-a îndeplinit visul, ocupându-se de organizarea ceremoniei

Datorită fiicei ei, Donna Pennington, visele lui Fideli s-au împlinit. Donna a pregătit totul pentru ziua cea mare și a decorat cu baloane camera comună a azilului de bătrâni. Fideli a purtat o rochie albă cu mâneci lungi transparente și curea argintie, precum și un voal alb cu o bentiță împodobită.

„I-am spus fiicei mele, i-am spus că acesta este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată, în afară de a da naștere copiilor”, a povestit Fideli.

Ca orice viitoare mireasă, femeia de 77 de ani a fost „emoționată” înainte de nuntă, dar în cele din urmă a devenit „foarte fericită” după ce s-a căsătorit. În timpul ceremoniei, care a fost oficiată de administratorul casei de bătrâni, Fideli a ținut în mână un crin alb ca simbol al dragostei de sine.

„Toată lumea este orientată pe exteriorul acestui crin. Își trăiesc viața și cred că sunt fericiți și totul va deveni grozav, dar nu iau în considerare interiorul, micile petale dinăuntru. Interiorul este ceea ce contează. Acolo curge iubirea lui Dumnezeu. Acolo primim de la el înțelepciune și speranță. Și nimeni nu își ia niciodată timp să se gândească la asta. Așa că asta am făcut și aș aprecia dacă toți ați face-o și ați gândi așa”, a menționat Fideli.

După ce și-a dedicat mult timp creșterii familiei, Fideli a spus că a ajuns într-un moment în viață în care este „rândul meu să fac ceea ce vreau să fac”.

„Dragostea, iubirea este cel mai important lucru din această lume, iar dacă îl iubești pe Dumnezeu și te iubești pe tine însuți, această lume va fi un câmp de trandafiri”, a spus Fideli adăugând că, speră ca povestea ei să îi inspire și pe alții să ajungă să se poată iubi pe ei înșiși.

„Dacă nu este scris în stele pentru ei, atunci există ceva acolo care îi poate face fericiți, care îi va găsi și le va împlini sufletul”, a conchis femeia de 77 de ani, care s-a căsătorit cu ea însăși, ca un îndemn că niciodată nu e prea târziu să iți urmezi dorințele inimii.

 

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite