miercuri, 24 iulie, 2024

Bătrâni de la un cămin hrăniți cu carne mucegăită! Unde este respectul pentru pensionari?

Un fapt abominabil s-a produs la un cămin de bătrâni care oferea spre hrană carne mucegăită. Pe fir au intrat inspectorii ANPC care i-au amendat pe administratorii căminului de vârstnici cu suma de 30.000 de lei.

Inspectorii de la ANPC soluţionează numeroase cazuri în ultima perioadă. Recent, Horia Constantinescu a arătat că sucul Fanta are o calitate inferioară cu aceeași gamă de produse comercializate în vestul Europei.

Bătrâni dintr-un cămin hrăniți cu carne mucegăită

Sunt multe cazuri în care bătrânii din căminele pentru vârstnici sunt tratați în mod necorespunzător. Este și cazul acestui cămin de vârstnici din Bistrița Năsăud care erau hrăniți cu carne mucegăită. Inspectorii ANPC au demarat mai multe acțiuni de control și au descoperit nenumărate nereguli în special pe partea de bucătărie. Concret, bătrânii mâncau carne mucegăită ce era preparată de bucătarii căminului. Viața acestora era pusă în pericol ori de câte ori le era servită masa.

Respectul pentru pensionari lipsea cu desăvârșire, iar acest lucru a dus la mai multe plângeri către ANPC care a acționat ca la carte. Lista infracțiunilor comise de către administratorii căminului pentru vârstnici este una mare. Concret, inspectorii au descoperit faptul că erau utilizate produse alimentare cu data limită de consum depășită, se foloseau alimente fără elemente de identificare din care să rezulte data limita de consum.

Ba mai mult, spațiile de depozitare a alimentelor erau neigienizate având depuneri masive de gheață și scurgeri de lichide pe chederele frigiderelor. Întreg blocul alimentar se afla într-o stare care nu se pretează pentru serviciile de gătire. Inspectorii ANPC au aplicat o amendă de 30.000 de lei și au reluat controlul. După amenda încasata, administratorii s-au pus în regulă cu spațiul pentru gătit, iar inspectorii au încuviinţat reluarea procedurilor de gătire:

”În urma recontrolului realizat pe 17 ianuarie 2023, comisarii CJPC Bistrița Năsăud au constatat îndeplinirea măsurilor complementare dispuse și datorită remedierii deficiențelor, blocul alimentar al unității a fost redeschis”, a declarat Stelian Dolha, , comisar șef adjunct CJPC Bistrița-Năsăud.

Inspectorii ANP au descoperit nereguli la lanțuri de restaurante celebre

Controalele inspectorilor ANPC din ultima perioadă au scos la iveală nenumărate nereguli chiar și la cele mai mari lanțuri de restaurante din țară. Este și cazul restaurantului Spartan București unde oficialii au arătat faptul că produsele alimentare sunt vechi și că nu se respectă procedura conformă sanitară pentru gătirea acestora. Alte probleme au ieșit la iveală și la Mesopotamia unde inspectorii au descoperit aceleași tipuri de nereguli.

Totuși, cele mai incredibile nereguli au fost descoperite pe litoralul românesc. Asta în condițiile în care o cazare în Mamaia costă peste 12.000 de lei, serviciile nu se ridică la nivelul prețului plătit de către consumatori. În cursul verii trecute au ajuns virale pe rețelele de socializare clipurile în care inspectorii descopereau carne expirată de ani de zile, condiții de gătit la nivelul țărilor din Africa și alte lucruri care pur și simplu pun în pericol viața consumatorilor. Așadar, faptul că bătrânii erau hrăniți cu carne mucegăită, iar administratorii aleg cu bună știință să pună în pericol sănătatea clienților, este cu atât mai dureros cu cât aceștia sunt conștienți că riscă dosar penal.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite