vineri, 19 iulie, 2024

Dușul noaptea este inacceptabil într-un bloc din Cluj. Mesajul administratorului

Un administrator al unui bloc din Cluj este de părere că dușul noaptea este inacceptabil. Acesta a postat și un mesaj prin care atrage atenția doritorilor să se rezume la un spălat pe timpul zilei, sau la ore mai rezonabile.

Mesajul administratorului a ajuns viral pe rețelele de socializare. Administratorul oferă și un motiv pentru care a face duș noaptea este de netolerat.

De ce nu îi convine, administratorului, dușul noaptea

Într-un mesaj ajung viral pe rețelele de socializare, administratorul a explicat de ce nu îi convine dușul noaptea . Acesta a scris franc faptul că zgomotele produse în timpul dușului sunt de nesuportat. Administratorul care, cel mai probabil este pensionar, a explicat că este de dorit a se avea un comportament decent în blocul pe care îl administrează.

Publicația Știri de Cluj a publicat doleanțele administratorului din care se poate vedea faptul că administratorul face trimitere chiar și la un articol din lege. Ba mai mult, acesta arată că trântirea săpunului în cadă produce un zgomot înfiorător:

„Vă reamintim că trăim într-un imobil comun și avem obligația de a ne respecta reciproc. Folosirea dușului și a robinetelor la intensitate maximă, însoțită de trântirea săpunului și a flacoanelor de șampon în cadă, produce un zgomot insuportabil, care se propagă cu ușurință prin intermediul conductelor de scurgere, tulburând odihna vecinilor.

Potrivit legii, ”tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 – de către orice persoană – prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare”, este interzisă!

Internauții au rămas șocați de doleanțele administratorului

Administratorul i-a îndemnat pe toți să respecte legea și să aibă un comportament decent pentru ca și cei din jurul lor să se simtă bine. Internauții care au citit mesajul au rămas șocați de doleanțele administratorului. Unii au râs pe tema subiectului, alții i-au răspuns prompt spunând că un om care gătește nu poate să se bage la somn mirosind a ceapă și că zgomotul unui săpun nu este atât de mare, precum consideră autorul postării:

„Doamne ferește! Dacă lucrează cineva tura 2 la bucătăria unui restaurant, de exemplu, trebuie să stea cu miros de ceapă călită până dimineață la 7. Sigur nu face nimeni dus la ora 23 de nebun…”, a transmis un clujean pe un grup public de Facebook.

Dincolo de absurdul postării trebuie să menționăm că în alte state sunt legi care interzic anumite comportamente noaptea. De exemplu în Elveția este strict interzis să tragi, după ora 22.00 apa la toaletă, bărbaţii nu ai voie să urineze din picioare după ora 22:00, pentru ca, aparent, acest act produce mult prea mult zgomot şi poate perturba alţi locatari. Așadar, interzicerea dușului noaptea în blocul din Cluj pare să nu fie unic în Europa.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite