Polițiștii locali „pot face minuni“! Un cerșetor în scaun cu rotile s-a „vindecat miraculos“ după ce i-a văzut!

Un cerșetor în scaun cu rotile s-a „vindecat miraculos“ după ce i-a văzut pe polițiștii locali din Alba Iulia. Întâmplarea desprinsă parcă din filmele de comedie a avut loc în parcarea unui magazin din oraș. Tânărul care cerșea pretinzând că nu se poate deplasa are 32 de ani și este din Republica Moldova.

Un cerșetor în scaun cu rotile s-a „vindecat miraculos“ după ce i-a văzut pe polițiștii locali

Zilele trecute, un bărbat care se deplasa într-un cărucior cu rotile, în parcarea unui hypermarket din Alba Iulia și cerșea bani celor care treceau prin zonă a fost identificat de oamenii legii de la Poliția Locală. Marea surpriză a oamenilor legii a venit în momentul în care agenții de poliție i-au spus cerșetorului să se ridice din scaun.

Mai exact, tânărul care se afla în scaunul cu rotile s-a ridicat și a mers fără probleme atunci când polițiștii locali i-au cerut să se ridice.

„Un cetățean din Republica Moldova în vârstă de 32 de ani a fost prins astăzi în jurul orelor 16.30 apelând la mila publicului în parcarea Kaufland. Mâna întinsă avea și o poveste pentru impresionat, plus că omul era într-un cărucior cu rotile. Numai că nu avea handicap. Polițiștii locali au observat acest lucru și i-au cerut să se ridice. A făcut-o într-un loc mai retras să «nu se facă de rușine». Uite un motiv în plus să nu mai încurajați ne-munca…”, a declarat Marius Ardeleanu, polițist local în cadrul Poliției Locale a Municipiului Alba Iulia.

Fenomenul cerșetoriei a ajuns să fie o problemă vizibilă în municipiul Alba Iulia, mai ales în zona turistică, dar și în centrele comerciale. Mai mult, autoritățile locale susțin că în fiecare zi sunt prezenți polițiști locali în zonele turistice și în zona centrelor comerciale.

În perioada 1 ianuarie – 21 martie 2023, oamenii legii au 96 de amenzi contravenționale cerșetorilor, amenzi în valoare totală de 22.500 de lei și trei avertismente scrise.

Spre exemplu într-o zi, în data de 21 martie au fost date 7 amenzi în valoare de 2.800 de lei celor care au apelat la mila publicului pe străzile din oraș, transmit reprezentații poliției.

Cerșetor care se dădea orb și cerea bani la Mănăstirea Cernica, prins de jandarmi

Recent, un tânăr care se dădea drept cerșetor orb a fost prins de jandarmi, după ce s-a dat de gol chiar în fața acestora, la Mănăstirea Cernica.

Tânărul s-a dat de gol dintr-o pură întâmplare, după ce jandarmii i-au pus mai multe întrebări și i-au cerut un card. Tânărul avea un complice care îl ghida printre credincioșii de la Mănăstirea Cernica. El se prefăcea că este orb pentru a face rost de bani pentru a-și hrăni viciul de a juca la pariuri.

Jandarmii care se aflau în curtea mănăstirii au suspectat că ceva nu este în regulă cu tânărul orb care cere bani, acesta folosind bastonul într-o manieră atipică.

Jandarmii au găsit în buzunarele acestuia mai multe carduri la diverse case de pariuri. Printre aceste carduri, exista și unul albastru. Forțele de ordine l-au testat pe cerșetorul fals și i-au cerut cardul albastru. În momentul în care acesta le-a înmânat polițiștilor cardul albastru, a fost prins în flagrant.

„Întrucât cel vizat nu a putut prezenta un document din care să reiasă afecțiunea pe care o are, ci doar unele care atestau «calitatea» de parior, jandarmii au întocmit pe numele acestuia actele de sesizare a organelor de urmărire penală, existând suspiciunea de săvârșire a infracțiunii de înșelăciune”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Acum, un cerșetor în scaun cu rotile s-a „vindecat miraculos“ după ce i-a văzut pe polițiștii locali din Alba Iulia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite