miercuri, 17 aprilie, 2024

Rareș Bogdan l-ar remania pe Bogdan Aurescu după ratarea intrării în Schengen! Cum a reacționat ministrul: „E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik!“

Europarlamentarul Rareş Bogdan l-ar remania pe Bogdan Aurescu după ratarea intrării în Spațiul Schengen. Liderul liberal consideră că România ar trebui să fructifice ocazia rarisimă pe care o are și că ar trebui să meargă pe calea aderării fără a merge pe acest drum alături de Bulgaria.

Rareș Bogdan l-ar remania pe Bogdan Aurescu după ratarea intrării în Schengen

Eurodeputatul liberal Rareș Bogdan a declarat în cadrul unui interviu, la un post de televiziune central, că ministrul de externe Bogdan Aurescu nu a fost tras la răspundere pentru eșecul aderării României la Spaţiul Schengen. În plus, liderul liberal este de părere că Bogdan Aurescu nu a solicitat până acum niciun ban pentru țara noastră.

„Eu mă întâlnesc cu congresmeni, cu senator, cu oameni de la Bruxelles. Îmi spun că România nu cere absolut nimic. Dacă nu cerem, nu primim! De ce nu cerem să vină 200 de miliarde investiții în România, că nu ne poate refuza nimeni. De ce nu cerem să ni se dea armament pe care să îl plătim într-o 100 de ani, că nu o să ne poată refuza nimeni. De ce nu cerem să intrăm în Schengen, să luăm vize? Da, l-aș da afară pe Aurescu! Nu eu sau Partidul Național Liberal hotărăște remanierea lui Aurescu. Este un loc în Guvern al PNL, dar nu noi l-am numit acolo pe Aurescu!“, a spus Rareș Bogdan.

Liderul liberal este de părere că ministrul Bogdan Aurescu nu are nicio cu interesul național al României și a povestit cazul ambasadorului României la Viena, Emil Hureazeanu, care în cele 72 de zile cât a stat la București în urma chemării lui de la post după ratarea accederii în Schengen nu a fost sunat sau căutat de ministru sau de cineva de la MAE.

Rareș Bogdan: „Rămânând cuplați de bulgari, votul din partea Olandei e aproape imposibil de obținut!“

Întrebat de ce nu e România în Schengen, europarlamentarul liberal a vorbit despre cuplarea României de Bulgaria.

„România are o fereastră de oportunitate cum nu a avut până acum şi România în momentul ăsta trebuie să ceară ca să i se dea. Instituțiile statului au atras atenția cu o posibilă problemă legată de Austria. Faptul că noi suntem cuplați de Bulgaria, consider că a rămas o problemă. Cred că rămânând cuplați de bulgari, care în momentul ăsta sunt într-un conflict major, escaladat cu Olanda, votul din partea Olandei în cuplajul ăsta e aproape imposibil de obținut. Votul pentru România îl obținem în orice moment”, a menționat Bogdan.

După acuzațiile lui Rareș Bogdan, Bogdan Aurescu a reacționat dur.

„Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan. Astfel de atacuri, de la asemenea personaje, sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik! Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu.

Bogdan Aurescu era așteptat luni, 3 martie 2023, în Camera Deputaților, pentru dezbateri, însă, Bogdan Aurescu a plecat din țară în Lituania.

Ministrul de Externe ar fi trebuit să să vină în fața deputaților, temă de discuții fiind „eșecul aderării României la Spațiul Schengen și măsurile avute în vedere pentru îndreptarea acestui obiectiv ratat”.

Cea de a doua temă de discuții era legată de lucrările efectuate de autoritățile ucrainene la Canalul Bîstroe fără aprobarea părții române și ce măsuri a întreprins Ministerul Afacerilor Externe la nivel diplomatic și juridic în speța Canalului Bîstroe. În acest context, europarlamentarul liberal Rareș Bogdan l-ar remania pe Bogdan Aurescu.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite