vineri, 12 aprilie, 2024

Se dau vouchere de Paşte 2024, pe 15 aprilie! Cine va primi 250 de lei

Se dau vouchere de Paşte 2024, pe 15 aprilie, după cum anunță Ministerul Investiţiilor si Proiectelor Europene. Românii cu venituri mai mici de 2.000 de lei vor primi 250 de lei.

Se dau vouchere de Paşte 2024, pe 15 aprilie

Reprezentanții Ministerului Investiţiilor si Proiectelor Europene (MIPE) au anunțat că ajutorul de 250 de lei, la 2 luni, va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024.

Începând cu 2024, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului a fost propusă MIPE, iar tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an, de pachete cu alimente.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Prima categorie de persoane pentru care se face alimentarea suporturilor electronice sunt pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

MIPE a decis încărcarea cardurilor pe măsură ce eligibilitatea categoriilor se încheie, pentru ca beneficiarii să primească acest sprijin din partea Guvernului cât mai rapid.

Cine beneficiază de acest ajutor

Beneficiarii acestui sprijin acordat de către Guvern sunt persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, familiile cu cel puțin 2 copii ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei, familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei și pensionarii sistemului public de pensii, care au sub 2.000 lei pensie.

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice, instituții subordonate și respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale au transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene situația centralizată cu beneficiarii de #carduri sociale pentru alimente. Astfel, sunt 614.358 persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu, 13.098 familii cu cel puțin 2 copii în întreținere, 3.130 familii monoparentale, 192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune, 1.714.246 de pensionari și 528 de persoane fără adăpost.

Cardurile pot fi utilizate pentru #alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Astfel, reprezentanții MIPE au anunțat că se dau vouchere de Paşte 2024, pe 15 aprilie.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.