duminică, 21 iulie, 2024

Talibanii au construit o mașină de lux. Seamănă cu Bugatti, dar are un motor… – FOTO

Talibanii au declarat că au construit o mașină de lux. Totuși, în pofida designului care aduce a Bugatti, motorul lasă de dorit.

Asta în contextul în care, conform declarațiilor acestora, motorizarea este luată de pe o Toyota Corolla ce a fost fabricată acum peste 20 de ani. Geamurile de la mașină sunt și ele futuriste având o formă extraordinară.

Talibanii au construit o mașină de lux

Într-o comunicare oficială, talibanii s-au lăudat că au construit o mașină de lux din gama sport. Inginerii afgani au muncit destul de mult la mașina care aduce cu un Bugatti. La prima vedere, aspectul futuristic dă de înțeles că dotările sunt superioare. Totuși, purtătorul de cuvânt al talibanilor le-a declarat jurnaliștilor că motorul este unul luat de pe o Toyota Corolla, model care a fost fabricat acum peste 20 de ani. Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor a distribuit pe Twitter un clip cu supermașina care face drifturi în zăpadă.

Acesta a mai declarat că contrucția mașinii de lux reprezintă o bornă pentru țara să și că locuitorii din Afganistan se mândresc cu un asemenea model. În pozele prezentate, dar și în clipul publicat se poate vedea că insurgenții talibani sunt strânși în jurul mașinii în timp ce șoferul turează motorul pe o stradă care pare desprinsă din Evul Mediu, fiind plină de gropi.

Mașina se numește Mada 9 și construcția ei s-a întins pe o durată de 5 ani. Entop este compania ce a construit bolidul. Au fost peste 30 de ingineri proiectanți din cadrul Institutului Tehnic Vocațional din Afganistan care au ajutat la construcția acesteia.

Talibanii nu au spus specificațiile mașinii

Cei care au construit mașina au afirmat că autoturismul este destul de puternic pentru a-i permite șoferului să accelereze, dar nu au dat mai multe detalii. Totuși, aceștia au recunoscut că motorul este unul mai vechi și a fost luat de pe un autoturism care a fost construit în urmă cu peste 20 de ani. De altfel nu se cunosc nici elementele de siguranță de pe autoturism. Nimeni nu știe cât de sigură este mașina la un accident rutier.

În altă ordine de idei, talibanii speră că vor merge la prezentări internaționale cu modelul Mada 9 considerând că aceasta ar fi un bun ambasador a țării răvășită de război.

Această mașină va fi un ambasador și va străbate Afganistanul și va transmite oamenilor importanța cunoașterii”. a declarat unul dintre talibani, conform digi24.ro.

În încheiere menţionam faptul că modelul de autoturism de lux făcut de talibani nu este de vânzare. Aceștia afirmând că au respins mai multe oferte de cumpărare.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite