joi, 23 mai, 2024

Ulei de oregano sălbatic păreri. Pentru ce probleme de sănătate este de ajutor leacul?

Despre uleiul de oregano sălbatic există mai multe păreri. Beneficiile sale pentru sănătate, dintre care unele erau cunoscute cu secole în urmă, sunt uimitoare. Grecii antici, de exemplu, numeau oregano „bucuria muntelui” și îl foloseau pentru a trata bolile infecțioase.

Uleiul de oregano ucide bacteriile, infecțiile fungice și de drojdie, expulzează paraziții și luptă împotriva virușilor. Dovezi științifice recente arată că acest ulei este la fel de eficient împotriva colitei ca și medicamentele eliberate pe bază de rețetă, doar că nu are efecte secundare. În plus, promovează regenerarea celulelor hepatice. Dar asta nu este tot. Pot fi numite peste 30 de proprietăți benefice.

Ulei de oregano sălbatic – păreri. Un remediu excelent pentru afecțiuni ale pielii pierderea kilogramelor în plus

Sub formă diluată, uleiul de oregano sălbatic este potrivit pentru aplicații topice împotriva bolilor de piele. Pur și simplu adăugați ulei de măsline sau de nucă de cocos la produsul concentrat, în proporție de 1 linguriță de ulei de bază pentru fiecare picătură de ulei esențial.

Datorită proprietăților sale antibacteriene, ajută la eliminarea acneei. Curăță bine porii și previne apariția coșurilor. Se diluează 2-3 picături într-un pahar de apă și se aplică pe pielea cu probleme cu ajutorul unui tampon de bumbac. Dacă apare roșeața, faceți o pauză de câteva zile și reduceți concentrația ingredientului esențial

Studiile au arătat că unul dintre ingredientele din uleiul de oregano, și anume carvacrolul, ajută la controlul nivelului de colesterol, inhibă formarea de noi celule adipoase și ajută la arderea grăsimilor deja stocate în organism.

Acest ulei crește producția de bilă și de enzime digestive care ajută la digestia substanțelor valoroase. Rezultatul este un metabolism îmbunătățit și o activitate normală a tractului gastrointestinal. Un alt beneficiu important pentru sănătate este capacitatea de a ucide organisme periculoase, cum ar fi, giardia, tenia și viermii rotunzi.

În cazul căror afecțiuni este recomandat remediul naturist?

Studiile confirmă că utilizarea uleiului esențial de oregano timp de 6 săptămâni, sub supravegherea unui medic, ajută la eliminarea paraziților intestinali. Este necesar să se ia 1-3 picături de ulei într-un pahar de suc sau lapte de 3 ori pe zi. Păduchii, gândacii de pat, țânțarii și puricii se tem, de asemenea, de acest ulei. Nu este surprinzător faptul că este inclusă în unele repelente organice.

Oregano este o plantă care normalizează ciclul menstrual și restabilește circulația sângelui în pelvis și uter. Uleiul din plantă, precum și uleiul de orez, este recomandat în timpul menopauzei. Ajută să facă față schimbărilor de dispoziție, transpirației crescute, bufeurilor și altor simptome de „explozie” hormonală.

Unele afecțiuni ale pielii umane cauzează infecții fungice periculoase. Aplicarea orală și locală protejează organismul împotriva acestor boli. Potrivit unui studiu, uleiul esențial de oregano este cel mai eficient dintre suplimentele pe bază de plante în combaterea infecțiilor cu drojdii rezistente la fluconazol.

Despre ulei de oregano sălbatic circulă doar păreri pozitive. În cazuri extrem de rare cineva se poate plânge pe acest remediu naturist. Pentru infecțiile fungice ale unghiilor și cuticulelor, se recomandă aplicarea locală de până la 3 ori pe zi. De asemenea, vă puteți trata pantofii și șosetele cu ulei esențial dizolvat în apă caldă. Mai mult decât atât, acesta protejează împotriva infecțiilor bacteriene ale colonului și ale tractului urinar, a tifosului, holerei și a ulcerelor. Este util în caz de toxiinfecție alimentară.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite