luni, 24 iunie, 2024

Un cartof pus în varza murată te scapă de o mare bătaie de cap. Ce problemă este rezolvată cu acest truc

Suntem deja în mijlocul lunii noiembrie, perioada ideală pentru pregătirea murăturilor pentru sezonul de iarnă. Însă, atunci când alegem să gătim un fel de mâncare cu varză murată din opțiunile disponibile în comerț, există riscul ca acestea să fie excesiv de sărate pentru a fi consumate. Cu toate acestea, există un truc ingenios care poate să ne salveze preparatele culinare! Află în continuare la ce ajută un cartof pus în varza murată.

Cum te ajută un cartof pus în varza murată

Putem observa după vremea de afară că iarna bate la ușă, iar pentru gospodinele din țara noastră, această perioadă a anului reprezintă momentul perfect pentru a pregăti murăturile de iarnă. Cu toate acestea, opțiunile din comerț pentru varză murată sunt mereu la îndemână, mai ales atunci când avem poftă de sarmale. Totuși, după ce pregătim toate ingredientele și începem să gătim, ne putem confrunta cu surpriza neplăcută a unei verze murate mult prea sărate.

Cu toate acestea, nu trebuie să ne dam bătuți de acest inconvenient! Există un truc ingenios pe care îl putem folosi pentru varza murată, care ne va ajuta să obținem o varză murată cu un gust echilibrat de sărat. Mai precis, prin adăugarea unui cartof în apa care punem varza murată. Acesta este un truc la îndemână prin care excesul de sare este extras în mod eficient din varză, și ne ajută să obținem o mâncare mai gustoasă ca niciodată!

Astfel că, data viitoare când vom folosi varza murată la gătit, să nu uităm că un simplu cartof este soluția pentru a scăpa de această problemă. Indiferent dacă aplicăm acest truc pentru a corecta excesul de sare din varza murată din comerț sau, eventual, pentru murăturile puse acasă cu mâinile noastre, cartoful reprezintă o opțiune ingenioasă care ne poate scăpa de această bătaie de cap.

Desigur, pe lângă cartof, avem și alte opțiuni la îndemână pentru a accelera procesul de desalinizare. Unul dintre acestea este, poate, cel mai cunoscut. Cu cel puțin o oră înainte de a începe gătitul, punem varza la desărat în apă. Evident, în cazul în care gustul este excesiv de sărat, s-ar putea să fie necesar să o lăsăm chiar și peste noapte!

Cum putem opri varza murată din a face floare

Varza murată reprezintă un aliment extrem de apreciat în bucătăria românească, în special în sezonul rece. Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca în butoi să își facă prezența floarea verzei murate. Secretul pentru a preveni acest fenomen constă într-un ingredient ieftin, folosit frecvent de multe gospodine, și anume aspirina.

Aspirina împiedică varza murată să fermenteze atunci când este mărunțită fin și adăugată în recipientul cu varză murată. Combinarea pastilelor de aspirină cu apă sărată este ideală pentru a preveni fermentația. Astfel, leguma se va păstra intactă chiar și până la sărbătoarea de Paște.

Adăugarea aspirinei în varza murată nu doar că previne fermentația, ci ajută și ca aceasta să nu mai facă floare. Un alt ingredient util în această privință este hreanul, care se adaugă deasupra straturilor de varză. Este important de menționat că și nivelul de umiditate joacă un rol crucial în menținerea calității murăturilor.

În concluzie, oricât de sărată este varza pe care dorim să o folosim, există soluții practice prin care putem salva mâncarea, precum este și trucul cu un cartof pus în varză murată.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.