vineri, 14 iunie, 2024

Un chiriaș din Cluj-Napoca pus să plătească înmormântarea unei vecine pe care nu o cunoștea

Un chiriaș din Cluj-Napoca a trăit un şoc când a văzut factura la utilități. Povestea a fost relatată în presa locală din Cluj-Napoca, iar chiriașul a fost pus să plătească înmormântarea unei vecine pe care nici măcar nu o cunoștea.

Sub genericul ”ajutor de deces”, chiriașul a fost pus să plătească suma de aproximativ 25 de lei. Nu suma l-a deranjat pe bărbat ci ideea că nu a fost întrebat de nimeni înainte de a i se impune o plată.

Un chiriaș din Cluj-Napoca a plătit pentru înmormântarea unei vecine

Pe un grup local de Facebook, un chiriaș din Cluj-Napoca a relatat un fapt destul de ciudat. Acesta a fost pus să plătească pentru înmormântarea unei vecine care stătea la două scări distanță. Ba mai mult, acesta nici măcar nu o cunoştea pe decedată fiind mutat de doar 4 luni în bloc. Bărbatul nu a dorit să-și dezvăluie identitatea și le-a spus internauților că suma de bani nu este una mare, dar este deranjat că cineva poate să-ți impună să plătești lucruri care nu au legătură cu convețuirea în imobil

„Bună. Voiam să vă întreb și pe voi, deoarece nu am mai auzit de asta și poate am trăit eu sub bananier. Vi se pare normal ca eu, chiriaș de 4 luni (irelevant… și dacă eram de 4 ani sau de 2 zile numa’), să cotizez prin factura blocului înmormântarea cuiva de la 2 scări distanță?

Mi-a venit azi factura și m-am trezit în ultimul rând cu o ceva nou de m-a lăsat mască. Vă las poză mai jos.

Țin să menționez că nu am fost întrebați sau ceva. Ne-am trezit numa’ cu acest adaos în factură. Nu e vorba de bani, că nu-i mult, e vorba că nu e ok să adaugi în facturi la oameni cotizații la înmormântarea de la o vecină cu 2 scări distanță. Chiar sunt curios ce părere aveţi despre această chestie. Și da, ați ghicit, întâmplarea e în Cluj, unde altundeva oricum? Orașul tuturor posibilităților”, a scris tânărul pe un grup de Facebook, lăsând că dovadă factura primită, conform stiridecluj.ro.

Comentatorii s-au împărțit în două tabere. Unii i-au ținut partea internautului, spunând că nu este normală impunerea unei asemenea taxe, pe când alții i-au spus acestuia că cel mai probabil familia decedatei nu a avut bani suficienți pentru înmormântare.

Cât este ajutorul de deces în 2023

Sunt vești bune referitor la mărirea pensiilor și salariilor în 2023. Pe lângă majorările salariilor, pensiilor, statul român a decis să mărească și ajutorul de deces. Concret, ajutorul de deces a fost mărit cu aproximativ 700 de lei, comparativ cu anul 2022:

”Începând cu data de 01 ianuarie 2023, cuantumul ajutorului de deces a crescut de la 6.095 lei, cât a fost în anul 2022, la 6.789 lei, în cazul decesului asiguratului sau pensionarului.În cazul decesului unui membru de familie al persoanei asigurate sau al pensionarului, valoarea ajutorului de deces este de 3.395 lei, comparativ cu 3.048 lei, în anul 2022”, au explicat reprezentanții Casei Județene de Pensii Olt.

Suma nu este una suficientă pentru a acoperi în totalitate costul înmormântării și a pomenilor ulterioare, dar persoanele care nu au alte surse de venit pot spune că primesc o gură de oxigen din partea statului. Așadar, chiriașul din Cluj-Napoca a fost șocat să vadă că trebuie să plătească înmormântarea unei vecine. Taxa fiind, cel mai probabil, una abuzivă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite