luni, 25 septembrie, 2023

Un fotomodel din Manchester s-a ales cu un aspect de „rechin” după fațetarea dinților în Turcia: „Îmi vine să-mi smulg toți dinții”

Un fotomodel din Manchester s-a ales cu un aspect de „rechin” după ce a decis să-și pună dinți falși în Turcia. Jack James a vrut să-și alinieze dinții strâmbi pentru a arăta „mai bine în fața camerei de filmat”. Dar, neavând resurse suficiente pentru a-și permite o procedură în Marea Britanie, tânărul disperat de 22 de ani a cheltuit 3.500 de euro pentru a-și pune fațete în Istanbul, în septembrie anul trecut.

La întoarcerea în Marea Britanie după intervenție, James a fost inițial mulțumit de rezultate și s-a lăudat pe rețelele de socializare că dantura sa „arăta bine”. Cu toate acestea, în luna mai, modelul a început brusc să aibă dificultăți în a folosi ața dentară și, ulterior, a avut parte de sângerări ale gingiilor și de o „respirație urât mirositoare”. De asemenea, el susține că gura sa a început să aibă „puroi și scurgeri”.

Un fotomodel din Manchester s-a ales cu un aspect de „rechin”. Cât îl costă pe tânăr repararea danturii?

Tânărul nu a stat mult pe gânduri și și-a făcut o programare de urgență la un dentist din Manchester. Stomatologul a confirmat că avea o infecție, sub forma unui abces. James susține că dentistul i-a spus că dinții lui sunt „o mizerie” și i-a spus că ar costa până la 23.000 de euro pentru a-i repara.

„Când mi-au scos fațetele am văzut că mi-au ras dinții foarte mult. Arătam ca un rechin. Parcă era ceva desprins dintr-un film de groază,” a spus tânărul.

Neștiind ce să facă, James a contactat clinica din Turcia pentru ajutor, însă „doctorii de acolo au spus că nu a fost vina lor”, a menționat el.

„Au spus că va trebui să plătesc din nou pentru a-mi repara dantura”, a menționat tânărul.

Pentru ași repara dantura stricată, bărbatul va trebui să achite 4.500 de lire sterline la clinica din Turcia, aproximativ un sfert din prețul cerut în Marea Britanie. Tânărul nu a stat mult pe gânduri și a decis să se întoarcă la Istanbul luna aceasta pentru a îndepărta fațetele. În iunie, i s-a dat un set nou.

„Mi-au scos toți dinții și abcesul și mi-au pus dinți temporari”, a spus James.

După repararea danturii la aceeași clinică din Turcia, modelul s-a ales cu un gol între dinți

„Mă simt atât de supărat pe mine însumi. Îmi vine să-mi smulg toți dinții”, a declarat fotomodelul.

Însă, recent o fațetă din porțelan care a fost potrivită peste dintele pilit al lui James a căzut. Incidentul s-a întâmplat în timp ce se spăla pe dinți. Acum modelul din Marea Britanie are un gol între dinți. James îi avertizează acum și pe alții să se documenteze înainte de a pleca în străinătate pentru tratamente stomatologice.

„Creșterea numărului de pacienți care vin în Turcia din Marea Britanie este cu adevărat incredibilă și nu dă semne de încetinire. Criza din sistemul de sănătate publică îi determină pe britanici să caute tratament în alte țări. Am văzut câteva povești de groază reale, inclusiv un pacient care și-a pierdut aproape toți dinții într-un accident de circulație, dar care nu a putut obține tratament de la Serviciul Naţional de Sănătate”, a declarat un specialist.

Fotomodelul din Manchester care s-a ales cu un aspect de „rechin” nu este singurul în această situație. Statisticele arată că unul din patru britanici se luptă să obțină o programare la dentist în Marea Britanie.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite