vineri, 12 iulie, 2024

Vrei să faci grătar în Pădurea Cernica? Cât sunt taxa de acces, parcarea şi închirierea grătarului

O zi la grătar pentru 4 persoane în Pădurea Cernica poate fi o experiență minunată, dar și accesibilă. Taxa de acces, parcarea și închirierea grătarului se plătesc separat, iar prețurile variază în funcție de preferințele fiecăruia.

Cât costă să faci grătar în Pădurea Cernica

O zi de vacanță aduce cu sine un motiv de a sărbători, iar grătarul în aer liber este preferat de mulți romani. Mii de oameni au ieșit să se bucure de natură și, în același timp, de savoarea preparatelor la grătar, transformând locurile special amenajate în destinații pline de viață în toată țara.

La Iași, zonele de agrement au fost luate cu asalt. Cei care au vrut să ia masa la orele prânzului s-au apucat dis-de-dimineață de treabă, începând de la ora 8, așa că la prânz carnea va fi gata de savurat. Grătarele nu vor rămâne însă goale pentru mult timp, deoarece alții așteaptă la rând să ocupe locul.

Prețurile pentru o zi de grătar variază în funcție de preferințele fiecăruia, dar meniul a fost diversificat. Acesta include carne de miel, ceafă, cârnați de casă și mici, carne de pui (inclusiv pulpițe, aripioare și cârnăciori proaspeți) și cotlete de berbecuț, kebab și frigărui. Costurile medii pentru preparatele de grătar sunt următoarele: 18-20 de lei pentru o caserolă cu 16 mici, 26 de lei pentru un kilogram de cârnați, 15 lei pentru un kilogram de aripi de pui și 20 de lei pentru un kilogram de pulpe de pui, și 25 de lei pentru un kilogram de carne de porc. Astfel, cei care au ales să petreacă ziua la grătar au putut bucura de o varietate de preparate delicioase la prețuri accesibile, în mijlocul naturii.

Cât este taxa de intrare și închiriere a grătarului

Aproximativ 100 de lei pentru 4 persoane este suma estimată pentru mâncare, dar costurile se pot dubla dacă adăugăm legume și un sac de cărbuni de 3 kg. Prețurile legumelor și cărbunilor sunt următoarele: salată – 5 lei, roșii – 6 lei/kg, ciuperci – 10 lei/kg, vinete – 5 lei/bucată, cartofi – 4 lei/kg, cărbuni – 20 lei/3 kg. În plus față de costul ingredientelor, trebuie să luăm în considerare și taxa de acces în Pădurea Cernica.

La marginea Capitalei, mirosul de grătar e mai scump. Pe lângă mâncare și băutură, petrecăreții plătesc și taxa de intrare în zona de picnic. Cei care nu vin cu grătarul de acasă mai scot din buzunar 60 lei, iar dacă au nevoie și de o masă, plătesc tot atât. Pentru parcare, se adaugă alți 25 de lei la totalul cheltuielilor. Taxele de acces sunt următoarele: taxă acces copii – 10 lei, taxă acces adulți – 15 lei, Închiriere grătar – 60 lei, închiriere masă – 60 lei, parcare – 25 lei/zi.

„Avem toate condiţiile, toalete, apă curentă pentru a ne spăla, grătar. E super ok, părerea mea”, a spus un bărbat.

Pentru familiile cu copii, să faci grătar în Pădurea Cernica presupune costuri ceva mai mari, deoarece cei mici se distrează pe traseele special amenajate printre copaci. Cei care nu respectă regulile și aprind focul în altă parte decât cele special amenajate se pot trezi cu amenzi de până la 5.000 de lei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.