duminică, 3 martie, 2024

Apa în care au fiert cartofii are diverse întrebuințări. Iată ce puteți face cu ea

Pare ceva banal, dar este bine de știut că apa în care au fiert cartofii poate avea diverse întrebuințări în gospodărie și nu numai. Datorită nutrienților pe care îi conține, aceasta este un aliat de nădejde în îngrijirea personală. Totodată, apa de cartofi este bună de folosit și în bucătărie ca bază pentru sosuri.

Deși, de cele mai multe ori, obișnuim să aruncăm apa în care au fiert cartofii, aceasta are multe întrebuințări atât pentru îngrijire, cât și în casă. Așadar, puteți păstra acest lichid și îl puteți folosi în multe situații, având beneficii la care nici nu v-ați fi gândit.

Apa în care au fiert cartofii are foarte multe întrebuințări

De acum încolo, de fiecare dată când fierbeți cartofi, nu vă mai descotorosiți de acest lichid. Această apă vă poate ajuta atât în gospodărie, cât și în îngrijirea personală, conținând amidon, potasiu, vitamina B12 și electroliți.

Fiind bogată în vitamine și minerale, apa de la cartofi poate fi un aliat al îngrijirii personale. În plus, nu este deloc costisitoare. Tot ce trebuie să faceți este să strecurați apa, să o puneți într-un vas de sticlă și să o băgați la frigider timp de două ore.

Această soluție se poate folosi în fiecare seară, după procesul de demachiere, având efecte după doar câteva zile. Fiind bogată în amidon, potasiu, vitamina B12 și electroliți, apa de cartofi se poate folosi și ca un tratament pentru îngrijirea părului.

apa fiert cartofii întrebuințări
Apa în care au fiert cartofii vă poate ajuta atât în gospodărie, cât și în îngrijirea personală

Cei care au păr uscat, lipsit de strălucire și de viață, pot folosi apa în care au fiert cartofii ca tratament natural. Aceasta se poate folosi fie la clătire, fie ca mască de păr. Tot ce trebuie să faceți este să o turnați într-un pulverizator și să udați tot părul. Lăsați apa să acționeze timp de jumătate de oră, urmând să vă spălați pe cap normal și apoi să mai clătiți cu puțină apă de la cartofi.

La ce poate fi folosită în gospodărie

Dacă nu adăugați sare în apa în care fierb cartofii, atunci o puteți folosi ca îngrășământ pentru plante. Tot ce trebuie să faceți este să le udați, folosind această apă, câte puțin, însă în fiecare zi. De asemenea, o puteți folosi când preparați hrana pentru animalele de companie. Dacă obișnuiți să faceți câinilor mâncare de casă, atunci puteți folosi această apă. În plus, puteți înmuia hrana uscată a animalelor în apa de la cartofi.

Totodată, apa de la cartofi ajută la curățarea mai rapidă a tacâmurilor din argint. Puneți tacâmurile la înmuiat în această apă timp de câteva ore, urmând apoi să le spălați normal. În bucătărie, apa de la cartofi se poate folosi atunci când gătiți sos de roșii pentru friptură, de exemplu. Amidonul din cartofi vor lega sosul și îl vor face mai gustos.

Nu în ultimul rând, această apă se mai poate folosi la supe și ciorbe, făcându-le mai legate și mai delicioase. Un truc din bătrâni ne învață că puteți folosi apa de la cartofi pentru a face pâine de casă. Astfel, pâinea va avea un gust mai bun, mai dulceag și va fi și mai pufoasă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.