sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Bunică de 84 de ani judecată pentru că a furat de foame 3 pateuri

O poveste impresionantă a fost scoasă la iveală de presa din Alba unde o bătrână a fost prinsă în timp ce fura dintr-un supermarket 3 pateuri și 6 pliculețe de ciocolată caldă. Bătrâna a fost trimisă în judecată, dar judecătorii au luat o decizie surprinzătoare.

Tot mai multe cazuri de bătrâni neajutorați care sunt nevoiți să recurgă la gesturi nefirești pentru o societate care, în mod teoretic ar trebui să aibă grijă de oamenii care au lucrat zeci de ani. Vă aducem aminte faptul că în Constanța, o bătrână a sunat la 112 cerând ajutorul oamenilor legii explicând faptul că în casă este frig, este singură și nu are resurse financiare pentru a se încălzi. Nu își permite un trai decent!

O bunică a furat 3 pateuri dintr-un supermarket, iar judecătorii au decis

Așadar, totul s-a întâmplat în România, în judeţul Alba unde o bătrână a fost prins încercând să fure 5 pateuri și șase pliculețe cu ciocolată caldă. Bătrâna le-a sustras din supermarket pentru că îi era foame și situația materială nu îi permitea achiziționarea acesteia. Aceasta a băgat produsele sub jachetă, dar paznicul din supermarket și-a dat seama că ceva este în neregulă și a prins-o, reclamând fapta la organele polițienești. Pagubă bătrânei se ridica la suma de aproximativ 26 de lei, semn că nu a furat chiar cele mai scumpe pateuri din supermarket.

După ce oamenii legii au ajuns la fața locului, bătrâna în vârstă de 84 de ani s-a ales cu dosar penal pentru furt, iar cazul ei a fost instrumentat de un procuror. Judecătorii au luat o decizie surprinzătoare, semn că țara încă nu este pierdută. Cu toate că furtul este pedepsit de legislația română, circumstanțele în care s-a produs ilegalitatea sunt cu totul excepționale. Bătrâna a susținut că nu își permitea cele furate și că foamea a împins-o la păcat.

Judecătorii au decis să nu condamne bătrâna care a furat pateuri

Așadar, judecătorii au întocmit dosarul de furt al bătrânei, explicând cum s-a produs întreaga faptă. Aceștia au arătat că pe data de 19.10.2022, în jurul orei 11.00, bătrâna a intrat într-un magazin de unde, de la un raft, a sustras trei conserve de pate de gâscă, și incă șase pliculețe de ciocolată caldă. Ulterior, aceasta a ascuns marga în buzunarul de la geacă vrând să părăsească magazinul fără să plătească produsele. Agentul de pază a fost cel care a constatat furtul și a anunțat oamenii legii.

Judecătorii au emis un verdict final al furtului din magazin. Un judecător inimios a constatat faptul că nu există un interes public pentru urmărirea faptei, mai ales în contextul în care fapta s-a petrecut în cu ceva timp în urmă. Ba mai mult, valoarea prejudiciului nu justifică viitoarele cheltuieli de judecată:

” Judecătorul constată că nu există interes public în urmărirea faptei, faţă de conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit și împrejurările concrete de săvârșire, urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia, reţinând şi existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse”, se mai susține în hotărâre.

Așadar, este de înţeles de ce bunicii țării se înjosesc furând câteva pateuri, mai ales că pensiile au fost crescute cu puțin, iar toate produsele s-au scumpit considerabil. Judecătorii au ales să nu continue urmărirea penală din considerente ușor de înţeles.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite