O bătrână a sunat la 112 să le spună poliţiştilor că moare de frig. Femeia este singură

O bătrână în vârstă de 83 de ani a sunat la 112 să le spună poliţiştilor că moare de frig şi că este singură. Oamenii legii au postat pe o rețea de socializare întreaga întâmplare care a stârnit un val de emoţii.

Cu toate că pensiile au crescut din 2023, bătrânii noștri nu mai fac față cheltuielilor uzuale. Este și cazul acestei femei care s-a văzut, la 83 de ani, rămasă singură pe lume și fără vreun ajutor la plata facturilor.

O bătrână a sunat la 112 să le spună poliţiştilor că moare de frig

O întâmplare din Constanța a sensibilizat sute de internauți, dar şi pe oamenii legii care nu rămas nepăsători. La numărul unic de urgenţă 112, oamenii legii aveau să primească o sesizare mai puţin obişnuită. O bătrână în vârstă de 83 de ani a sunat să ceară ajutorul. Nu, nu a fost vorba despre vreo faptă prevăzută de Codul Penal ci mai degrabă despre un strigăt de ajutor, o disperare pe care actuala clasă politică se face că o înţelege. Femeia le-a cerut ajutorul poliţiştilor spunând că a rămas singură pe lume și că nu îşi mai permite să plătească factura la energie și căldură. Femeia le-a spus poliţiştilor că pur şi simplu moare de frig în casă pentru că singura sursă de încălzire este un calorifer electric pe care nu-l deschide de frica faptului că nu poate să plătească factura.

Apelul la 112 a fost redirecţionat către Poliţia Locală, la agentul Gabriel Enache un poliţist care este cunoscut în comunitate pentru implicarea de care dă dovadă. Acesta a plecat spre casa bătrânei și i-a aflat povestea de viață. Femeia are 83 de ani și, rând pe rând, i-au murit soțul, fiul, fratele și soră. A rămas singură pe lume și a ajuns în pragul disperării.

În tot acest val tragic, luminița de la capătul tunelului nu a încetat să apară. Oamenii legii nu au rămas indiferenți și și-au luat angajamentul că îi vor plăti femeii facturile până la vară. Ba mai mult, firma care asigură mâncarea pacienților internați la Spitajul Județean Constanța și-a luat angajamentul că va livra, în fiecare zi, câte o masă la locuința bătrânei. Postarea a ajuns virală pe rețelele de socializare, iar mai mulţi români s-au oferit să o ajute pe femeia care este singură pe lună.

Stați fără nicio grijă, Guvernul are grijă de români

Guvernul României, împreună cu politicienii noștri declară mai mereu că grija românilor este o prioritate. Cu toate acestea, chiar dacă pensiile au fost mărite, majoritatea pensionarilor trăiesc într-o sărăcie cruntă. Vorbim de milioane de bătrâni care sunt batjocoriți în fiecare zi de o clică politică ce nu are nicio legătură cu bunul simţ.

Milioane de bunici, părinți, care trăiesc cu grijă că nu îşi pot plăti facturile, că nu au bani de mâncare și că nu mai au bani de medicamente. Asta în contextul în care gazele naturale s-au ieftinit, iar prețurile ar fi trebuit să scadă simțitor.

Desigur, este doar un calcul pe hârtie pentru că realitatea este una diferită. Prețurile continuă să fie mari, alimentele continuă să se scumpească, iar dacă e să vorbim despre medicamentele necesare supraviețuirii, ei bine, acestea au început să devină opţionale. Cazul bătrânei care a sunat la 112 pentru că murea de frig în casă este doar o picătură în ocean în România anului 2023.

Pe aceeași temă

Cele mai citite