O dată cu apropierea sărbătorilor gospodinele se întreabă câtă carne trebuie pentru 100 de sarmale. Toată lumea adoră delicioasele și suculentele sarmale umplute cu carne și orez. Acest fel de mâncare este extrem de delicios. Mai mult decât atât, sarmalele sunt pregătit din produse obișnuite, fiind o opțiune perfectă pentru cină.
Clasicele sarmale în oală este un fel de mâncare preferat și familiar din copilărie. Dacă sunt pregătite corect, sarmalele se dovedesc a fi atât de gustoase, suculente și aromate. Această rețetă ar trebui să fie în caietul fiecărei gospodine. Chiar dacă unele dintre tinerele gospodine consideră că acest fel de mâncare tradițional este greu de pregătit, să știți că urmând această rețetă vă veți convinge că acesta poate fi pregătit mai ușor de cât pare.
Câtă carne trebuie pentru 100 de sarmale? Ingredientele necesare pentru a pregăti felul de mâncare tradițional
Pentru a pregăti 100 de sarmale vei avea nevoie de 3 kg și jumătate de carne. În cazul în care vrei să pregătești o porție mai mică de sarmale vei avea nevoie de o bucată de varză și 2 linguri de ulei. Pentru sos va trebui să folosești 800 ml de bulion, 4 linguri de smântână și 3 linguri de ketchup. Pentru umplutură gospodinele folosesc 500 gr de carne tocată de porc și vită, 300 gr de roșii, 150 gr de orez, 3 bucăți de usturoi.
Pentru un gust deosebit tinerele gospodine pun un morcov, o ceapă, mărar, piper și sare. Înainte de a începe să faci felul de mâncare pregătiți ingredientele. Alegeți varza pentru sarmalele de dimensiuni mari, nu prea strânse, astfel încât să fie mai ușor de separat frunzele. Umplutura poate fi făcută din orice carne, dar conform unei rețete clasice este indicat să folosești un amestec de carne de vită și de porc.
Ulterior, se separă varza în frunze. Fierbeți-le în apă cu sare timp de aproximativ 5 minute până se înmoaie. Tăiați porțiuni mai groase din fiecare frunză la bază sau bateți-le cu un ciocan pentru a le face mai ușor de rulat.
Cum se face umplutura pentru sarmale? Secretele gospodinelor experimentate
Următorul pas constă în pregătirea umpluturii. Pentru asta se curăță și se dau morcovii pe răzătoare. Ceapa și morcovul se prăjesc în ulei până se înmoaie. Orezul se spală până devine transparent, se adaugă într-o oală, se toarnă apă și se fierbe până se înmoaie.
Orezul se fierbe la foc mic timp de 5 minute după ce a dat în clocot. Apoi scoateți orezul într-o strecurătoare și răciți-l. Decojiți usturoiul și treceți-l printr-o presă. Spălați roșiile și dați-le pe răzătoare. Combinați într-un castron carnea tocată, orezul, ceapa, morcovul, roșiile, usturoiul și mărarul, adăugați sare și piper după gust.
Amestecați până se omogenizează. Din moment ce umplutura este gata poți trece la formarea sarmalelor. Puneți una sau două linguri de umplutură pe marginea unei frunze de varză. Înfășurați frunza cu umplutura. După care puneți la fiert sarmalele într-un ceaun cu ulei până devin aurii.
Din moment ce cunoști câtă carne trebuie pentru 100 sarmale este bine să știi și cum să faci sosul pentru acestea. Pentru a face sosul pentru sarmale pregătiți ingredientele. Ketchupul, smântână și bulionul se amestecă până se omogenizează. Se fierb sarmalele umplute într-un bol adânc și se toarnă sosul deasupra acestora. Se pun la fiert sub un capac timp de 40-60 de minute. Serviți sarmalele cu smântână de casă.