miercuri, 22 martie, 2023

Ce caz social l-a impresionat cel mai mult pe părintele Dan Damaschin? Iată ce spune fondatorul Asociației Glasul Vieții – VIDEO

Publicat:

Vă întrebați ce caz social l-a impresionat cel mai mult pe părintele Dan Damaschin? Iată ce spune fondatorul Asociației Glasul Vieții, în emisiunea BZI LIVE.

Părintele Dan Damaschin este preot misionar la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza-Vodă, Iaşi. Acesta a înființat, în anul 2012, Asociația „Glasul Vieții”, în care se desfășoară proiecte sociale de anvergură în județul Iași. Cu ajutorul asociației, părintele Dan Damaschin trimite în fiecare an copii săraci la școală, le oferă haine, încălțăminte, medicamente, rechizite și produse de igienă. Atât cu ocazia Crăciunului, cât și a Paștelui, acesta le oferă celor mici daruri, iar cei merituoși beneficiază de burse. Încă de la înființarea asociației, au fost construite sute de case pentru familiile sărmane, au fost îmbrăcați mii de copii, au fost îngrijite și protejate zeci de femei abuzate.

Ce caz social l-a impresionat cel mai mult pe părintele Dan Damaschin?

Părintele Dan Damaschin a dezvăluit, la BZI LIVE, că toate cazurile sunt emoționante și impresionante, dar a existat un caz, printre cele recente, care l-a pus în mare dificultate. Este vorba despre familia Constandache, de la Medeleni, unde mama a făcut infarct de miocard și a decedat, după ce tatăl murise cu șapte ani în urmă. Au rămas singuri cinci copii, dintre care doi mai măricei. Aceștia din urmă și-au luat viața în propriile mâini, iar cei mici se află în grija Asociației Glasul Vieții.

„Toate cazurile sunt emoționante, pentru că, dacă ar fi să ai tu ochii acelui copil să privești tavanul gol, știind că pe plită nu e nimic de mâncare, știind că papuceii tăi sunt rupți și la școală râd copiii de tine, știind că tata vine acasă beat, poate, și o bate pe mama, dacă vine, bineînțeles. Nu poți să nu lăcrimezi și tu și să strigi la Dumnezeu: „Doamne, de ce?”. Dar dacă vorbim de cel mai recent caz, care a fost unul dintre cele mai grele cazuri și se transformă, din nou, în cel mai greu caz al nostru, familia de la Medeleni, familia Constandache, unde în urmă cu două zile mama a făcut infarct de miocard și a murit, după ce tatăl murise cu șapte ani în urmă. lăsând acasă cinci copii mici, doi mai măricei. Doi cei mai măricei și-au luat viața în propriile mâini, dar cei mici au fost tot timpul în grija noastră și asta pentru că le-am făcut o casă frumoasă acolo la Medeleni. Copilul cel mare, Leonard, a terminat școala în Iași, lucrează deja în Iași și câștigă binișor, este un om împlinit, dar mai sunt patru copii mici. Cea mare, fetița de acasă, e în clasa a șasea, vine Denisa prin clasa a treia și a patra, Tudor și Vasilică, copii minunați.”, a mărturisit părintele Dan Damaschin, pentru BZI LIVE.

Părintele Dan Damaschin: „Poate tocmai acești copii ne cheamă să fim și mai solidari, și mai jertfelnici, și mai milostivi”

Părintele Dan Damaschin a spus, cu durere în suflet, că anul acesta va fi un Crăciun mai trist, deoarece se gândește la suferința copiilor care au rămas fără ambii părinți. Cu toate acestea, duhovnicul este de părere că, în această lume, Dumnezeu are planul său și, poate, „tocmai acești copii ne cheamă să fim și mai solidari, și mai jertfelnici, și mai milostivi și, sigur, mai capabili de a dărui iubire, acolo unde este nevoie de ea.”

„Gândiți-vă, când s-a mers la ei acasă să vedem ce se întâmplă în momentul respectiv, copiii încercau să ne facă să nu ne gândim la ce s-a întâmplat, arătându-ne carnetele de note și caietele cu teme de la școală. Ce copii minunați și așa de cuminți, așa de bunuți, așa de frumușei, de bine îngrijiți și au rămas fără mamă. Vor trebui să ducă următoarea etapă a vieții, chiar dacă vor fi mulți oameni dragi care le vor sta aproape cu acea inimă frântă. Cum că mama nu mai e cu ei. Și nu este singurul caz din toate familiile noastre, din miile de familii. Va fi un Crăciun mai trist anul acesta, gândindu-mă la suferința acestor copii, care sunt cutremurați, din nou, la scurt timp după ce au rămas și fără tată. Dar mă gândesc eu că în lumea aceasta, unde Dumnezeu are planul său, poate tocmai acești copii ne cheamă să fim și mai solidari, și mai jertfelnici, și mai milostivi și, sigur, mai capabili de a dărui iubire, acolo unde este nevoie de ea.”, a mai dezvăluit părintele Dan Damaschin, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite