vineri, 14 iunie, 2024

Zeama de varză are multiple beneficii pentru sănătate. Cum trebuie consumată pentru efecte maxime

Zeama de varză murată are foarte multe beneficii pentu sănătate, fiind recomandată de medici drept remediu în multe afecțiuni. Totodată, această licoare este un leac nemaipomenit în această perioadă a sărbătorilor, când suntem predispuși la abuzuri alimentare dar și bahice. Totodată, foarte multe persoane apelează la celebra cură de toxifiere cu zeama de varză, care se ține timp de șapte zile.

Zeama de la varză murată este considerată un lichid extrem de sănătos, fiind bogată în vitamina C, A, B1, B2, B3, B6 si B9 și E, dar și în minerale precum magneziu, potasiu, fier, iod. Nu în ultimul rând, conține și vitamina U, care este cunoscută ca anti-ulceroasă. Pe vremuri, zeama de varză acră era folosită ca leac pentru mai toate afecțiunile sezonului rece.

Zeama de varză are multiple beneficii pentru sănătate

Zeamă de varză are proprietăţi medicale care nu trebuie minimizate. Ea conţine electroliţi de care organismul are nevoie, iar probioticele din componenţa ei sunt esenţiale pentru o sănătate de fier. Aşadar, printre beneficiile pe care le are zeama de varză amintim faptul că această licoare calmează arsurile de stomac. Însă, pe lângă aceasta, vindecă arsurile de pe piele, hidratând ţesuturile în acelaşi timp.

Consumul regulat al acesteia reduce nivelul de zahăr din sânge, fiind prielnică diabeticilor. Mai mult, poate elimina complet constipaţia. Zeama de varză reglează metabolismul şi ajuta în procesul de scădere în greutate. Acţionând ca un detoxifiant natural, zeama de varză te va ajuta să scapi de kilogramele în plus.

Zeama varză beneficii sănătate
Cea mai cruntă beţie trece ca prin minune cu ajutorul unei căni de zeamă de varză

Nu în ultimul rând, te scapa de gastrită. Pentru aceasta, înainte să bei paharul de zeamă de varză, încălzeşte-l puţin. La finalul unei cure de şapte zile te vei simţi mult mai bine! Cu toţii am auzit celebra vorbă că cea mai cruntă beţie trece ca prin minune cu ajutorul unei căni de zeamă de varză murată. Dar numai asta să fie oare principalul scop al lichidului acesta acrişor? Ei bine, nu.

Este foarte bună pentru detoxifiere

Zeamă de varză acră este un leac nemaipomenit în perioada de după sărbători. Și aceasta mai ales ca multe doamne şi-au pus în minte să urmeze o detoxifiere ca pedeapsă pentru sărmăluţele gustoase în care s-au înfipt de Crăciun. Moarea de varză, cum mai este cunoscută, este excelentă pentru eliminarea toxinelor şi contribuie în acelaşi timp la vitaminizarea întregului organism, datorită faptului că în acest lichid „băltesc” mare parte din vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în varza proaspătă, dar şi alte substanţe benefice precum săruri minerale, fermenţi şi enzime.

Dar iată care sunt cele mai importante trei beneficii aduse de zeama de varză murată:

  • te scapă de mahmureală. O cană de zeamă de varză luată a doua zi după o petrecere de pomină face minuni. Adio, dureri de cap şi senzaţie de vomă!
  • previne constipaţia şi uşurează tranzitul intestinal. O cură de 7 zile, a câte o cană cu zeamă de varză în fiecare dimineaţă, şi vei observa că stomacul tău nu va mai face revoluţie iar tu te vei simţi mai uşor şi mai energic.
  • pansament pentru inimă. Zeama de varză murată este indicată în special acelor persoane care suferă de tensiune scăzută şi care au nevoie de un mic „şut” pentru ca circulaţia sângelui să fie din nou în parametri normali.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite