luni, 15 aprilie, 2024

Ce înseamnă dacă visezi că îți cad dinții. Atenție la aceste detalii

Se spune că dacă visezi că îți pierzi dinții, suferi de anxietate. Acesta este un vis extrem de comun ce pare a fi legat de problemele pe care persoana le are în viața de zi cu zi. Adesea, acest vis este un semn de anxietate, compromis, schimbare radicală sau noi începuturi.

După o analiză amănunțită a experților, primele dovezi ale unor astfel de vise datează din secolul al II-lea.

Ce înseamnă dacă visezi că îți cad dinții

Potrivit unor studii despre interpretarea viselor, acestea simbolizează stări de anxietate sau depresie. Dacă visezi că îți pierzi dinții, s-ar putea să te simți neajutorat sau că ai pierdut controlul asupra vieții tale. Într-o analiză a materialului „Tooth Loss in Dreams—An Empirical Investigation”, din revista Psychological Reports, trăsăturile de personalitate ale oamenilor care visau frecvent să-și piardă dinții au fost comparate cu cele ale oamenilor care visau să zboare. Datele din articol arată că oamenii care visează în mod repetat despre pierderea dinților sunt mai anxioși, mai deprimați, sau au o conștiință de sine mai slabă și sunt mai nemulțumiți de viață.

Până la sfârșitul secolului al XX-lea, se credea că astfel de vise prevesteau moartea unei persoane dragi. Mai recent, această explicație a fost înlocuită cu una cu un simbolism mai puternic: frica de bătrânețe. Gândurile despre moarte sunt încă prezente, dar lecturile se concentrează mai mult pe teama de propria moarte și pe pierderea controlului asupra procesului de îmbătrânire.

Pierderea danturii în vis

Cercetările privind interpretarea viselor au determinat că aceste vise sunt mai frecvente la persoanele cu niveluri mai ridicate de anxietate. Aceste vise pot simboliza faptul că renunți la ceva sau că simți că îți pierzi drumul în viață. Astfel de vise te avertizează că ai luat sau ești pe cale să iei o decizie care poate fi prea compromițătoare sau care îți poate provoca o suferință emoțională intensă. Ești pe cale să iei o decizie care te va costa scump și nu-ți va aduce nicio satisfacție.

Visezi că îți cad dinții?

De asemenea, acest vis poate fi un simbol al noilor începuturi. O interpretare pozitivă a visului in care iti  pierzi dinții poate fi legat cu un nou început din viață. Potrivit lui Carl Jung, unul dintre cei mai importanți psihologi ai secolului al XX-lea, pentru femei, sustinea faptul ca acest vis anunță nașterea. Astăzi, acest simbol sugerează începutul unui nou proiect, o relație sau schimbări în viața celor implicați.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite