sâmbătă, 2 martie, 2024

Ce salariu are un casier la Auchan: Câți bani primesc angajații hipermarketurilor din România

Pe fondul scandalului iscat de anunțul făcut de lanțul de magazine care a a luat decizia de a înlocui angajatele de la casele de marcat cu sistemul de self-pay, multă lume se întreabă ce salariu are un casier la Auchan și dacă hotărârea luată va produce o reducere considerabilă cu salariile.

Ce salariu are un casier la Auchan: Depășește minimul pe economie?

În data de 22 februarie 2023, Auchan România a anunțat, printr-un comunicat, că „a început remodelarea liniilor de case din magazine și construirea unui parcurs 100% self check-out pentru clienți”. Reprezentanții Auchan au precizat că această modificare propune o abordare flexibilă, fiind formată din case self service potrivite atât pentru un număr redus de produse, cât și pentru cumpărături mai voluminoase. Mai mult, se precizează că prin această modificare se dorește evitarea formării de cozi și se reduce timpul de aștepare la case. În funcție de dimensiunea magazinului, între 16-50 de case rapide self check-out funcționează permanent în fiecare unitate.

Reprezentanții Auchan mai precizează că aceste case self check-out sunt intuitive și ușor de utilizat, iar întregul proces de scanare a cumpărăturilor poate fi realizat în mod individual. Pentru a veni în ajutorul clienților, se apela și la ajutorul consilierilor de case, aceștia fiind permanent disponibili pentru a oferi suportul necesar.

Decizia a stârnit scandal la nivel național, mulți acuzând faptul că prin decizia luată Auchan a dorit reducerea costurilor cu salariile angajaților.

Potrivit declarațiilor foștilor angajați, un casier încasator câștigă minimul pe economie, adică 1.898 lei, în timp ce un casier principal trezor câștigă 2.000 lei, plus tichete de masă 400 lei. Un. Un lucrător comercial senior raion pește și preparate din carne proaspătă câștigă 2.550 lei. Un controlor gestiune are salariul de 4.500 lei, plus bonuri de masă în valoare de 400 lei.

Cât se câștigă în alte lanțuri de magazine

La lanțul de magazine franceze Carrefour, salariul unui casier principal trezor 1.898 lei, un casier comercial este de 2.000 de lei, în timp ce un coordonator de depozit are un salariu de 2.300 lei, un manager de raion ia 3.000 lei, iar un specialist achiziții Carrefour primește lunar 3.500 de lei.

Angajații de la lanțul de magazine Kaufland au salarii mai mari. Astfel, un casier Kaufland câștigă aproximativ 3.200 de lei, un casier principal trezor primește 2.000 de lei, un manager de raion ia 2.800 de lei, iar cei care lucrează în achiziții câștigă un salariu de 2.600 de lei. Un șef de raion mărfuri alimentare / nealimentare primește un salariu ce variază între 3.500 – 6.800 de lei, în funcție de experiență. Un manager magazin Kaufland are un salariu de aproximativ 6.000 de lei.

În lanțul de hipermarketuri Cora salariile sunt apropiate de cele de la primele două. Astfel, un casier primește 1.898 lei, un casier încasator – 2.500 de lei , un casier șef 2.700 lei, iar un asistent achiziții 3.500 de lei. Un șef recepție marfă are un salariu de aproximativ 3.700 de lei, în timp ce un manager raion ia 3.500 de lei.

Având în vedere ce salariu are un casier la Auchan, este greu de crezut că decizia hipermarketului de a înlocui angajatele de la casele de marcat cu sistemul de self-pay a fost determinat de reducerea costurilor cu plata salariilor.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite