duminică, 3 martie, 2024

Ce se întâmplă dacă spargi un punct de grăsime? Boli pe care riști să le dezvolți

Atunci când te întrebi ce se întâmplă dacă spargi un punct de grăsime să știi că miliumurile nu pot fi pur și simplu stoarse. Acestea nu au un pasaj care să facă legătura între conținutul chistului și suprafața pielii. Astfel, dermatologii nu recomandă să strivești un punct de grăsime deoarece poți să-ți lezezi tenul.

Prin urmare, aceste chisturi de retenție pot fi îndepărtate doar prin puncție. Astfel, se face o puncție deasupra apexului chistului și se îndepărtează masa keratino-salină prin ea. Un astfel de tratament dur poate traumatiza membrana bazală, adică limita dintre epidermă și dermă, și, ca urmare, se va forma o cicatrice. Auto-eliminarea punctelor albe este plină de infecții, o dată cu vârful acului, bacteriile intră în cavitate. Persoana începe să strângă milium-ul perforat și, când îl eliberează, presiunea negativă aspiră bacteriile și mai adânc. În acest fel pot ajunge chiar și în sânge, infectându-l.

Ce se întâmplă dacă spargi un punct de grăsime? Afecțiuni provocate de stoarcerea chistului

Atunci când te întrebi ce se întâmplă dacă spargi un punct de grăsime trebuie să știi ce complicații provoacă această procedură. Complicațiile încercării de a elimina miliumurile pe cont propriu includ foliculită, abces la locul miliumului și carbuncul. De asemenea, persoanele care încearcă să-și spargă un punct de grăsime pot dezvolta boli precum limfadenită, limfangită și sepsis.

Pentru a evita apariția a punctelor albe pe piele, trebuie să vă normalizați metabolismul grăsimilor, sistemul nervos autonom și nivelurile de androgeni din sânge. De asemenea, este necesar să tratăm bolile acute și cronice în timp util. Pentru a evita acest disconfort este important  să ne mișcăm suficient, să renunțăm la obiceiurile proaste, deoarece acestea afectează alimentarea cu sânge a pielii.

Pentru a normaliza producția de sebum la nivel local, trebuie să se aplice o îngrijire adecvată a pielii. Pentru a face acest lucru nu folosiți produse cosmetice de proastă calitate. De asemenea, îndepărtați tot fondul de ten și pudra de pe piele. Este indicat să nu folosiți produse care conțin alcool. Acestea vor usca pielea și vor crește secreția de sebum.

Cum să previi apariția unor miliumuri. Cât de periculoase sunt punctele albe de pe pleoape

Pentru a preveni apariția unor miliumuri aplicați măști, inclusiv preparate pe bază de plante, care vor calma pielea. Folosiți un scrub exfoliant cel puțin o dată pe săptămână. Purtați cremă de protecție solară atunci când sunteți în aer liber și faceți-vă curățire a tenului la timp.

Pleoapele sunt zone de piele foarte subțire, dar au și un număr foarte mare de vase de sânge. Nu este recomandat să încerci să strivești punctele albe din această zonă. Este foarte ușor să faci acasă o infecție în zona pleoapelor. Datorită alimentării abundente cu sânge, bacteria se răspândește pe o suprafață mare și provoacă un abces al pleoapei, o boală care necesită un tratament destul de lung în departamentul de chirurgie oftalmologică.

Atunci când te întrebi ce se întâmplă dacă spargi un punct de grăsime trebuie să știi că cel mai mare pericol în autoextracția miliarei este lezarea unui vas de sânge. Venele care pleacă din ele au o legătură directă cu sinusurile venoase, un fel de vene din cavitatea craniană. Bacteriile care pătrund în zona pleoapelor pot ajunge foarte ușor în venele orbitale și, prin acestea, în sinusurile creierului. Așa apare tromboza sinusală.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite