vineri, 14 iunie, 2024

Ce simți în timpul operației de cezariană? Cât de complicată este recuperarea după o astfel de intervenție

Atunci când viitoarele mămici se pregătesc pentru naștere se întreabă ce simți în timpul operației de cezariană?  În cazul unei cezariene, copilul nu iese prin vagin, ci prin operație. Medicul taie peretele abdominal și uterul și scoate copilul și placenta. Uterul și stomacul sunt apoi cusute. În timpul unei operații cezariene, mama are nevoie de anestezie. În cele mai multe cazuri, femeii i se administrează anestezie spinală, uneori anestezie generală.

Înainte de operația cezariană, trebuie făcut un plan. Alegeți o echipă de medici, anestezist, obstetrician-ginecolog, neonatolog și stabiliți data operației și metoda de anestezie. De asemenea, o operație cezariană poate fi împărțită în mai multe etape: pregătirea, operația și recuperarea.

Ce simți în timpul operației de cezariană? Care tip de anestezie este mai eficient?

În timpul operației de cezariană puteți simți presiune și o senzație de tragere, dar nu ar trebui să simțiți durere. Unele femei descriu senzația ca fiind „ca și cum ar spăla rufe în stomacul meu”. În timpul operației, anestezistul va comunica cu dumneavoastră și va crește doza de anestezic dacă este necesar.

Este mult mai bine să naști singură, nu există durere după o naștere naturală decât după o operație de cezariană. Nașterea în sine poate fi mai dureroasă, dar vă veți recupera mai repede. O operație de cezariană nu doare la început, dar este mai greu de recuperat după aceea. După o cezariană, trebuie să stați mai mult timp în spital și trebuie să urmați o dietă strictă.

Atunci când se compară tehnica cu cea spinală și epidurală, nu există o scădere a presiunii, care apare de obicei înainte de începerea travaliului. Astfel, metoda de anestezie generală va fi adecvată pentru operațiile de cezariană cu anomalii fetale și cardiace care pun în pericol viața mamei.

Cum să mergeți la toaletă după o astfel de operație? Cele mai răspândite întrebări despre cezariană

Constipația după o operație cezariană poate fi gestionată prin consumul de suficiente lichide, o dietă sănătoasă și administrarea de probiotice. Preparatele sunt complexe de lacto- și bifidobacterii vii.

Trebuie să știți că în general, este acceptat faptul că este nevoie de 4-6 săptămâni pentru a vă recupera complet după o operație cezariană. Cu toate acestea, fiecare femeie este diferită și multe date sugerează în continuare că este nevoie de o perioadă mai lungă.

Avantajele nașterii cu ajutorul unei operații sunt, în primul rând, reducerea riscului de complicații pentru copil. De asemenea, are loc reducerea efortului asupra mușchilor femeii în travaliu, planificarea datei nașterii și reducerea stresului și a fricii legate de naștere.

Cum să te pregătești înainte de intervenție? Sfaturile specialiștilor

Multe femei se întreabă cum ar fi mai bine să nască. Astfel, acestea ar trebui să știe că la nașterea naturală nu există durere în perioada postoperatorie. Procesul de recuperare pentru corpul femeii este mult mai rapid după o naștere naturală decât după o cezariană. Există mai puține complicații.

Multe femei se întreabă cum să te pregătești de aceasta. Astfel, înainte de intervenție ar trebui să faceți un duș igienic cu o seară înainte. Este important să dormiți bine, așa că, pentru a face față unei anxietăți ușor de înțeles.

Din moment ce cunoști ce simți în timpul operației de cezariană trebuie să știi și cum să te pregătești moral pentru intervenție. Unii medici spun că este mai bine să luați un sedativ cu o noapte înainte. De asemenea, cina din seara precedentă trebuie să fie ușoară. În ziua operației, nu trebuie să beți sau să mâncați dimineața.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite