miercuri, 17 aprilie, 2024

Cea mai simplă rețetă de cornulețele cu rahat

Cornulețele cu rahat sunt un desert tradițional și delicios din România. Prepararea lor nu este foarte complicată, iar rezultatul final este o prajitură crocantă și dulce, cu umplutură de rahat.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, care amintesc de vremea copilăriei, ideale sunt delicioasele cornulețe cu rahat, fragede de se topesc în gură. Cornulețele de casă făcute după rețeta de odinioară sunt nelipsite de la mesele festive, alături de alte bucate alese.

Rețetă de cornulețele cu rahat

Pentru a pregăti celebrele cornulețele cu rahat aveți nevoie de următoarele ingrediente:

500g făină
200g zahăr
200g unt
2 ouă
1 plic de praf de copt
1 linguriță de esență de vanilie
1 pachet de rahat
Ulei

Cum să prepari cea mai simplă rețetă de cornulețele cu rahat

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecați făina cu praful de copt și zahărul într-un bol mare. Adăugați untul și amestecați cu un mixer electric sau cu mâna până când se formează o compoziție nisipoasă.

Adăugați ouăle și esența de vanilie și amestecați bine până când se formează o compoziție omogenă. Întindeți aluatul într-o foaie subțire și tăiați-l în forme rotunde cu un pahar sau cu un formator de cornulețe.

Umpleți fiecare formă cu o bucată de rahat. Îndoiți apoi marginea superioară a fiecărui cornuleț spre mijloc, astfel încât să formați un con. Încălziți uleiul într-o tigaie largă la foc mediu și prăjiți cornulețele până devin aurii și crocante, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.

Scoateți cornulețele din tigaie și puneți-le pe o farfurie acoperită cu hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Serviți cornulețele fierbinți sau la temperatura camerei, cu un pahar de lapte sau de ceai.

Acest desert poate fi personalizat cu diferite tipuri de umpluturi, cum ar fi dulceața.

Cornulețe în două culori, fragede, gustoase și ușor de făcut

O altă rețetă ce merită încercată este cea de cornulețe în două culori.  Fragede și aromate, acestea sunt nelipsite de la zilele de sărbătoare sau ori de câte ori dorim să ne bucurăm de un desert de casă savuros.

Cornulețele în două culori sunt perfecte și pentru masa de Paști, alături de câțiva biscuiți de casă pentru copii sau de un platou cu prăjituri festive de casă. Dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu un desert de neuitat, atunci putem să facem o tartă cu mere caramelizate sau putem alege o rețetă de fursecuri fragede.

Gustul copilăriei poate fi adus la masă și cu delicioasa prăjitură cu aluat răzuit, fragedă și aromată, făcută că pe vremea bunicii.

Cornulețele în două culori se fac foarte ușor și avem nevoie de puține ingrediente, iar cu un plus de imaginație vom obține un desert spectaculos și irezistibil.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite