Multe femei, dar și numeroși bărbați, se întreabă, deopotrivă, cum să scape de gușă. Ei bine, acest lucru poate fi posibil, fiindcă potrivit medicului Gabriel Mazilu, gușa poate fi îndepărtată cu ajutorul unor metode simple, cunoscute doar de specialiști.
Gușa apare odată cu înaintarea în vârstă, când mușchii de sub maxilar își pierd fermitatea, dar poate fi cauzată și de o dietă neadecvată, de lipsa de hidratare și de pierderea tonusului pielii. Toate aceste elemente pot face ca pielea să devină flască și să afecteze întreg aspectul feței. Pentru a scăpa de gușa inestetică există o serie de exerciții simple, care pot fi efectuate acasă, dar mai eficiente sunt topirea grăsimii cu ajutorul anumitor substanțe ori liposucția.
Iată care sunt sfaturile medicului Gabriel Mazilu pentru persoanele care doresc să apeleze la intervenții estetice.
Cum să scapi de gușă? Dr. Gabriel Mazilu: „Dacă este vorba de grăsime, se poate topi chimic cu niște produse”
Dr. Gabriel Mazilu, medic chirurgie plastică și estetică, a discutat în emisiunea BZI LIVE despre inestetica gușă. Aceasta poate fi topită chimic cu niște produse, în cadrul a trei-patru ședințe, efectuate undeva la patru săptămâni. Din păcate, în unele cazuri, celula grăsoasă poate fi refractară la unele subtanțe, ceea ce poate determina ineficiența procedurii. Astfel, se recurge direct la intervenție chirurgicală, și anume la liposucție.
Liposucția reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de conturare a corpului în zonele cu probleme, unde dietele și exercițiile fizice nu dau rezultatele dorite. Această procedură are o aplicabilitate largă, eliminând defintiv depozitele de grăsime din zona feselor, șoldurilor, coapselor, abdomenului, brațelor, bărbiei, genunchilor, gleznelor, gambelor și taliei.
„Dacă este vorba de grăsime, de acea gușă, double chin, se poate topi chimic cu niște produse, care se face câte o ședință undeva la patru săptămâni, cam trei-patru ședințe. Sigur, nu întotdeauna îți oferă rezultatele dorite, fiindcă și celula grăsoasă poate să fie refractară la această substanță sau dacă cantitatea este mult mai mare, ar trebuie să facem direct intervenție chirurgicală și anume liposucție. De ce? Fiindcă dacă injectezi acel produs, cantitatea de grăsime este foarte mare, costurile sunt foarte mari, nu prea se justifică și s-ar putea ca rezultatul să nu fie cel dorit. Și atunci, cel mai bine este să îi recomanzi intervenția chirurgicală.”, a declarat medicul Gabriel Mazilu, la BZI LIVE.
Apariția gușii poate fi determinată și de hipertrofierea mușchilor de la nivelul gâtului. În acest caz, nu este recomandată nici liposucția și nici tratamentul injectabil, ci este necesar un fel de lifting cervical, în care se strâng acei mușchi.
„Mai există acea gușă, de asta trebuie văzută de un medic specialist. Este datorită măririi mușchilor de la nivelul gâtului, adică sunt hipertrofiați. Și trebuie separată față de gușa dată de prezența grăsimii. Dacă avem această hipertrofiere a mușchilor, nu este valabilă nici liposucția, nici tratamentul injectabil și atunci trebuie să fie făcut un fel de lifting cervical, în care se strâng acei mușchi, care să ne ofere nouă acea bărbie frumoasă.”, a adăugat medicul.
Sfaturi pentru persoanele care doresc să apeleze la intervenții estetice
Atunci când o persoană își dorește să apeleze la ajutorul intervențiilor estetice, trebuie să fie hotărâtă, adică să își dorească acea procedură cu ardoare. De asemenea, este necesar ca un medic să o vadă și să îi confirme (sau să îi infirme, după caz) că are nevoie de intervenția respectivă. Foarte important este ca medicul estetician să fie un bun specialist, care are experiență în rinoplastie sau augmentare, de exemplu.
„În primul rând, trebuie să fie hotărâtă, adică chiar să își dorească acea intervenție chirurgicală. În al doilea rând, trebuie văzut dacă are nevoie. Asta o poate spune specialistul. Și încă o dată ne revine nouă sarcina, medicilor esteticieni, de a le da recomandarea corectă. De a nu le spune: „Da, ai nevoie” , de fapt nu are nevoie. Sigur, sunt rare cazurile acestea. Ideea este că trebuie să își găsească un specialist. De exemplu, dacă vor să își facă o rinoplastie sau o augmentare, trebuie să meargă la cineva care chiar face asta mult.
Ca în toate domeniile, sunt foarte mulți medici pe o anumită specialitate, dar sunt unii care fac de toate, ceea ce nu-i chiar ok, dar e bine că acum avem la îndemână tot ce înseamnă site-uri, social media, alte canale. Să se informeze mult, inclusiv de medicul respectiv și cu bune și cu rele, că nu cred că există vreun doctor care operează mult și are foarte multe intervenții chirurgicale pe an, să nu aibă și anumite complicații sau anumite review-uri negative. E foarte important să se adreze unui doctor, care chiar face chestia asta, care este cunoscut.”, a mai spus medicul Gabriel Mazilu, în cadrul emisiunii BZI LIVE.