sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Experiența unui român la interviu de angajare la IKEA Timișoara: A venit cu aere de București

 

Un român a povestit experiența pe care a trăit-o la un interviu de angajare la IKEA. Tânărul explică faptul că, pe lângă faptul că HR-ul a venit cu ”aere de București”, asta pe lângă faptul că a întârziat la interviu.

Vă aducem aminte faptul că IKEA Timișoara se confruntă cu o lipsă de personal la magazinul pe care urmează să-l deschidă. Asta în contextul în care timişorenii se plâng de faptul că colosul suedez oferă salarii foarte mici.

Experiența unui român la interviu de angajare IKEA Timișoara

Așadar, pe o rețea de socializare, românul povestește cum s-au comportat cei de la HR la interviul de angajare la IKEA Timişoara. Tânărul, care este fotograf și care a avut, la un moment dat, chiar și 28 de angajaţi în subordine a aplicat pentru un post la IKEA Timişoara. Acesta ceruse un salariu de 3.500 de lei net, fiind chemat la interviul de angajare. Ajunşi la un hotel din Timişoara, bărbatul vorbește despre faptul că HR-ul a întârziat 40 de minute și că în sală se mai aflau 15 persoane.

”Eu sunt bucuros că a venit IKEA. Îmi place marca, îmi plac produsele lor. Nu îmi place modul ăsta al firmei de recrutare. M-a scârbit. Nu poți să mă bagi prin bucătărie pe la Conţi. Iertați-mă. Eram într-un sacou, cu cravată. Parcă totuși… Stau o jumătate de oră la recepție că să ce? Păi dacă m-ai chemat la o oră, ora aia e. Că eu nu am sunat-o pe doamna să îi spun că sunt în taxi, să mă mai aștepte puțin că am o treabă. Acolo mi-am dat seama că astea sunt așa … românisme. (…)”

Acesta a mărturisit că a fost şocat să stea 2 ore jumătate să asculte povestea IKEA şi despre cum magazinul este tot ce ţi-ai dori, la fel ca ”MLM-urile de pe vremuri”.

Oameni disperați după locuri de muncă

Ceea ce a remarcat tânărul este o dovadă a disperării oamenilor după locuri de muncă stabile. Acesta arată că o femeie le-a spus angajatorilor că dorește să lucreze la IKEA sub orice formă ”și să dau cu mătura”, dacă acest lucru îi aduce un venit lunar constant.

Timișoreanul susține că printre candidați a remarcat oameni disperați, dispuși să lucreze orice, doar să aibă siguranța locului de muncă. Era o doamnă care fusese profesoară, știa trei limbi străine și ea mergea pentru un post de lucrător comercial.

Salariile porneau de la 2.100 de luni, iar angajatorul a explicat că pe termen lung, cu sporuri de weekend, bonuri de masă, salariul ar fi putut ajunge şi la 3000 de lei. Ba mai mult, interesant este faptul că transportul nu este decontat în orice context

”Mie spune-mi ce-mi dai acum pentru că tu cu 2.100 nu poți să… O femeie a spus: ‹Bun, ne decontați transportul?›. Și doamna a spus ‹în anumite circumstanțe, că dacă stați în oraș nu o să vi se deconteze autobuzul›.

‹Păi da, dar stau în capătul celălalt al orașului›. ‹Nu e problema noastră›. E o chestie îmbrăcată așa… în anumite condiții se acordă bani de transport”, a mai declarat timișoreanul.

Așadar, interviul de la IKEA Timișoara a lăsat de dorit, spune tânărul care a vrut să se angajeze. Acesta a fost și mai dezamăgit că nu a primit nici măcar un telefon în care să i se aducă la cunoștiință faptul că nu a fost selectat.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite