duminică, 3 martie, 2024

Jamila a pierdut procesul eclerelor la tavă! Vloggerul trebuie să plătească o sumă mare de bani

Cunoscuta Jamila a pierdut din nou procesul eclelelor la tavă. Aceasta a avut un proces despre cunoscuta rețetă de eclere la tavă. Jamila trebuie să plătească în primă fază, 5.000 de lei cheltuieli de judecată.

Sunt multe rețete delicioase, iar una dintre acestea a fost îndelung dezbătută pe holurile tribunalelor după ce Jamila a dat-o în judecată pe Laura Laurențiu.

Jamila a pierdut procesul eclerelor la tavă

Concret, în a doua etapă a procesului eclerelor la tavă, judecătorii au decis că Jamila este bună de plată, pierzând procesul pe care i l-a intentat Laurei Laurențiu, o altă bucătăreasă de pe Youtube. În prima instanță, judecătorii au hotărât că Jamila trebuie să achite cheltuieli de judecată de 5.000 de lei. Celebra gospodină nu a acceptat înfrângerea, dar nu mică i-a fost surpriză când judecătorii s-au pronunțat tot în favoarea Laurei, iar de această dată stabilind ca și cheltuieli de judecată suma de 25.000 de lei. Sentința nu este un definitivă, iar Jamila mai poate ataca în decurs de 30 de zile:

„Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelanta la 25.000 lei cheltuieli de judecată în apel către intimată. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în sentința Curții de Apel București.

Vom vedea dacă Jamila va ataca decizia instanței și va continua războiul eclerelor la tavă.

De la ce a pornit războiul eclerelor la tavă?

Jamila a fost cea care a deschis procesul eclerelor la tavă reclamând că, în luna mai 2019, ulterior postării pe canalul său de Youtube a rețetei, competitoarea s-a a reclamat-o abuziv la Youtube. Laura a susținut atunci, în reclamația intentată colosului site, că clipul postat de Jamiula încalca drepturile sale de autor. Laura a explicat faptul că Jamila ar fi copiat videoclipul său în care este prezentată rețeta pentru prăjitura ecler. După raportare, Youtube i-a şters clipul dar a fost reactivat la 17 zile.

Jamila a arătat că videoclipul era realizat în cadrul unei campanii publicitare, iar prin raportarea abuzivă a fost prejudiciată cu peste 2.000 de euro, beneficii pe care nu le-a putut realiza din cauza raportării abuzive a videoclipului.

Laura Laurențiu a susținut că rețeta de ecler care îi aparține și pe care a raportat-o este total diferită față de rețeta clasică. Aceasta le-a explicat judecătorilor că eclerul clasic este o prăjitură care are o formă alungită și este acoperită cu ciocolata, sau şerbet, având și cremă în interior. În schimb, eclerul la tavă pe care ea l-a creat este o prăjitură cu o dimensiune de 38/28 cm, nu este umplută cu cremă, ea fiind acoperită cu frișcă bătută. Așadar, războiul eclerelor la tavă este încă în vigoare, iar Jamila și Laura se ”bat” pe supremația rețetei apreciate de către internauți. Vom vedea cine va avea câștig de cauză în această speță. Chiar și în mediul online, internauții sunt împărțiți în două tabere.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite