vineri, 18 aprilie, 2025

Chec cu 6 ouă și lapte. Prăjitura care îți va aminti de copilărie

Un chec cu 6 ouă și lapte este cea mai pufoasă, mai moale și mai gustoasă prăjitură pe care ai făcut-o vreodată. Această prăjitură simplă este gătită în cuptor cu lapte de casă, ceea ce o face să crească bine, să se păstreze mult timp și să aibă o aromă plăcută de cremă. Poate fi folosit și ca biscuit pentru prăjituri.

Pentru a pregăti delicioasa prăjitură vei avea nevoie de 260 de gr, 180 ml de lapte, 6 ouă, 200 gr de zahăr, 50 de gr de unt și 1,5 linguriță de bicarbonat de sodiu și un pliculeț de vanilie alături de un vârf de cuțit de sare. Luați lapte cu orice conținut de grăsime. Unt, de bună calitate, natural, fără aditivi vegetali. Ouăle trebuie să fie mari, scoateți-le din frigider în avans. Este bine să știi că checul din produse calde va crește mai bine.

Chec cu 6 ouă și lapte. De ce ouăle trebuie spălate înainte de a fi folosite în gătit?

Pentru a face un chec delicios se cerne făina într-un bol separat, apoi se adaugă praful de copt și sarea. Sarea acționează ca un potențiator de aromă în biscuiții dulci, așa că nu o omiteți. Se pune untul într-o cratiță cu fundul gros, se toarnă laptele și se presară vanilia sau zahărul vanilat.

Ulterior, se pune cratița pe foc mic și se aduce aproape la fierbere. De îndată ce apar primele bule, se ia imediat de pe foc, nu este nevoie să se mai fiarbă laptele. Se bat ouăle într-un castron. Aveți grijă să spălați ouăle înainte de a le folosi, deoarece chiar și cojile aparent curate pot adăposti bacterii dăunătoare.

Cel mai bine este să folosiți un detergent alimentar și o perie. Începeți să le bateți la viteză mică a mixerului. Creșteți treptat viteza în timp ce adăugați zahărul, în loturi mici, la ouă. Bateți ouăle cu zahărul până când se creează o masă pufoasă și ușoară, volumul masei trebuie să crească de 3-4 ori.

Presărați jumătate din făină în amestecul de ouă și amestecați la viteză mică cu mixerul. Apoi se adaugă jumătate din laptele fierbinte. Se amestecă din nou până se omogenizează, apoi se adaugă cealaltă jumătate de făină, urmată de lapte. După care se amestecă tot restul substanței până se omogenizează.

La ce temperatură trebuie coaptă prăjitura? Diametrul corect al formei

Aluatul iese destul de lichid, așa că asigurați-vă că îl obțineți corect. Luați o tavă de copt potrivită. Cea mai bună este cea în formă de inel cu diametrul de 20 cm. Se tapetează forma cu pergament sau se unge cu un strop de ulei de gătit.

Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-45 de minute. Timpul exact va depinde de specificul cuptorului dvs. și de mărimea formei. Verificați dacă este gata cu o țepușă de lemn. Din moment ce prăjitura este gata aceasta va ieși uscată din centru. Eliberați prăjitura răcită din formă și serviți-o, presărând-o cu zahăr pudră. Se poate tăia în straturi și se poate pune orice fel de cremă.

Pregătiți-vă pentru faptul că pentru a pregăti un chec cu 6 ouă și lapte este posibil să aveți nevoie de mai multă sau mai puțină făină decât cea specificată în rețetă. Nu vă ghidați după cantitatea de făină, ci după consistența dorită a aluatului. De asemenea, țineți cont de faptul că fiecare cuptor este diferit. Temperaturile și timpii de gătire pot varia față de cele indicate în rețetă. Pentru ca orice fel de mâncare la cuptor să fie un succes, folosiți informațiile utile despre caracteristicile speciale ale cuptoarelor.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.