miercuri, 29 mai, 2024

Cum să prepari cea mai gustoasă turtă dulce chiar la tine acasă

Turta dulce de casă este un desert extrem de delicios ce poate fi preparat de toate gospodinele. Pentru a duce la bun sfârșit această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500g făină, 250ml lapte, 2 ouă, 100g zahăr, 50g unt, 1 pliculeț praf de copt, esență de vanilie (opțional) și sare (opțional).

Fară dar și poate copii dumneavoastră vor fi super încântați de acest preparat.

Cum să prepari cea mai gustoasă turtă dulce

Pentru a pregăti aceste desert aveți nevoie de un bol mare unde o să amestecați  făina, sarea și praful de copt. Într-un alt bol, amestecați ouăle, zahărul și esența de vanilie (dacă doriți). Acest amestec se adaugă peste și făină și se amestecă bine.

Imediat se pune laptele alături de untul topit și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.

Se acoperă bolul cu folie alimentară și se lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Pasul următor este să întindeți compoziția cu un sucitor sau cu un roler de prăjituri, într-o grosime de aproximativ 3 mm.

Opțiunile de decorare sunt numeroase. Poți face o stea frumoasă de Crăciun, un ou de Paște, o păpușă de cuib, un fulg de nea, un soare pentru ziua copilului și multe alte idei. În general, poți decora tot ceea ce îți spune fantezia ta.

Puteți adăuga și fructe confiate sau nuci în compoziție, înainte de a o pune la copt pentru a da mai multă savoare și textură turtei dulci.

Preparatul se așează în tava de copt unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Preparatul va merge la  cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și se va pune la copt timp de 15-20 de minute, sau până ce turta dulce capătă un aspect auriu.

Înainte de a se servi se lasă să se răcească.

De unde provine turta dulce?

Turta dulce provine din Egiptul antic, unde era preparată din făină, miere și nucă de cocos. Aceasta a devenit populară în Europa medievală, unde a fost adăugată zahărul și alte ingrediente precum fructe uscate, nucșoară și scorțișoară.

Numărul de calorii din turta dulce variază în funcție de ingredientele folosite și de modul în care este preparată. În general, o porție de turtă dulce poate avea între 150 și 400 de calorii, în funcție de mărimea porției și de ingredientele adăugate.

Turta dulce este bogată în carbohidrați, datorită făinii și zahărului, dar poate conține și grăsimi, din cauza untului sau a uleiului folosit la gătit.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite