luni, 24 iunie, 2024

Cum se face ciocolată de casă? Produsele de care vei avea nevoie pentru pregătirea deliciului

Dacă nu vă place calitatea și gustul dulciurilor cumpărate din magazin, atunci este timpul să aflați cum se face ciocolata de casă. Aceasta este pregătită, de obicei, din produse naturale, fără aditivi și coloranți sintetici.

În primul rând, pentru a pregăti ciocolată de casă amintiți-vă de cele trei reguli principale. Un gust deosebit al ciocolatei este oferit de ingredientele de înaltă. Doar cu ele produsul finit va fi gustos și sănătos. Majoritatea rețetelor vor necesita utilizarea unei băi de aburi. Acest lucru vă va permite să încălziți masa dulce fără probleme și uniform, astfel încât ciocolata finală să nu se exfolieze și să nu ardă. Deși există și rețete pentru a face ciocolată pe un arzător cu foc deschis.

Cum se face ciocolată de casă? Sfaturi utile pentru a pregăti bomba calorică

Temperatura de încălzire a masei dulci nu trebuie să depășească 30 de grade. Nu este nevoie să folosiți un termometru pentru a verifica. Pielea umană poate rezista foarte bine la această temperatură, astfel încât evaluarea încălzirii poate fi efectuată cu un deget.

De asemenea, dacă de gândești cum se întărește ciocolata de casă? Este bine să știi că doar dacă puneți glazura pregătită la frigider aceasta se va întări. Ciocolata adevărată este întotdeauna cacao rasă de înaltă calitate. Desigur, puteți lua cacao pudră și lapte simpluî sau smântână în loc de unt de cacao mai scump, dar acesta nu va mai fi un clasic.

Chiar și un bucătar fără experiență poate face ciocolată de casă din cacao. Necesită un minim de ingrediente și efort. Pentru a pregăti deliciosul desert veți avea nevoie de cacao rasă, aproximativ o lingură, unt de cacao, aproximativ 2 linguri, zahăr granulat aproximativ 0,5 linguri și unt aproximativ o lingură.

Etapele pregătirii deliciului. La ce să fii atentă atunci când vrei să pregătești acest desert la domiciliu?

Pentru a pregăti ciocolată de casă este bine să turnați ¼ de apă într-o cratiță mare. Puneți un recipient mai mic înăuntru, astfel încât să fie încălzit din toate părțile cu aburul din apa clocotită. Aprinde focul de la arăgaz.

Pune ambele tipuri de ulei într-un recipient mic. Se topește până se omogenizează la o temperatură de 20-30 de grade. Adăugați puțin câte puțin cacao și zahăr. Se amestecă constant, astfel încât să nu rămână cocoloașe în masă. Lăsăm amestecul să se racească puțin.

După care amestecul se toarnă într-o formă de preferință din silicon. Ulterior, amestecul se scoate la rece. După ce amestecul de ciocolată s-a solidificat complet, treceți la degustarea deliciului.

Rețetă potrivită pentru mic dejun. Cum să faci ciocolată cu aromă de cafea?

Dacă ești alergic la nuci, pregătește un răsfăț de ciocolată și cafea sau lapte condensat. Acest desert va fi parfumat și complet natural. Tuturor membrilor familiei le va plăcea cu siguranță acest răsfăț delicios. Pentru pregătirea micului dejun deosebit veți avea nevoie de cacao pudră în cantitate de 100 gr, lapte praf aproximativ 500 gr, zahăr granulat aproape 1 kg și unt 500 gr.

De asemenea, veți avea nevoie de cafea măcinată aproape 2 lingurițe, apă 2 linguri și coajă de citrice. Puteți folosi coajă de lămâie, portocală și grapefruit. Pregătiți cafeaua turcească în mod obișnuit. Dar după fierbere, adăugați coaja și fierbeți literalmente încă 30 de secunde.

Din moment ce știi cum se face ciocolata de casă trebuie doar să strecori băutura ta preferată. Aceasta se toarnă într-un recipient mare. După care se pune pe foc din nou. După fierberea cafelei, turnați cacao, zahăr granulat. Se fierbe 1-3 minute. Adăugați lapte uscat, puțin câte puțin. Topiți untul. Oprește focul. După care se toarnă untul topit. Se răcește și amestecul se toarnă într-o formă. Se dă la frigider pentru 30-40 de minute. Din moment ce ciocolata este tare poate fi servită alături de o băutură caldă delicioasă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite